Vildoza trenirao pred Real, Ivanović otkrio da li će Argentinac na parket!

09.01.2023

19:37

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg istakao da su crveno-beli tim koji uvek veruje da može svakoga da pobedi

Vildoza trenirao pred Real, Ivanović otkrio da li će Argentinac na parket!
Kampaco i Vilodza - Copyright MN Press

Zvezdini košarkaši vrše poslednje pripreme pred novi evroligaški spektakl. U utorak u dvoranu "Aleksandar Nikolić" (19.00) stiže madridski Real, kojeg će bez sumnje dočekati paklena atmosfera, tim pre što se danima unazad spekuliše kako je upravo "kraljevski klub" jedan od najvećih razloga zbog kojih Fakundo Kampaco neće moći da igra elitno takmičenje u crveno-belom dresu do marta.

Ipak, u taboru srpskog i regionalnog šampiona raspoloženje je popravio povratak na teren Luke Vildoze. Sjajni Argentinac povredio je zadnju ložu na poslednjem meču u 2022. godine protiv Barselone, a veče pred duel sa Realom našao se na treningu sa ostatkom ekipe.

- Počeo je da trenira, dobar je. Videćemo, sutra teško da će igrati. Za dalje ćemo videti - rekao je strateg Zvezde Duško Ivanović, uz kratak osvrt na zdravstveni bilten celokupnog tima.

- Iako nije možda večeras dobar, sutra će sigurno biti.

Čitajući između redova može se naslutiti da crveno-beli imaju sitnijih kadrovskih problema, ali sve to pašće u vodu kada u utorak uveče istrče pred krcate tribine beogradskog hrama košarke.

- Mi smo ekipa koja uvek misli da može da pobedi svakoga. Tako ćemo igrati i sutra, iako igramo protiv verovatno najkompletnije ekipe u Evropi. Imaju sve, visinu, brzinu, plejmejkere, šutere. U poslednjih nekoliko utakmica imaju izvanredan procenat šuta, ne samo mali igrači, nego i njihove četvorke. Veoma je teško igrati protiv njih, ali mi ćemo uz pomoć naše publike, koja će sigruno doći da nas bodri sportski i veličanstveno, kao i uvek, pokušati da ih dobijemo.

Jedan od glavnih zadataka na tom putu biće da se zaustavi verovatno fizički najdominantniji centar Evrolige Valter Tavateš.

- Za odbranu protiv njega nije potreban specifičan plan, već kako da ga napadneš. Verovatno je jedini dominantni centar u Evropi trenutno. Sam drži čitavu odbranu Reala i veoma je teško dati koš iz reketa. Zajedno sa Hauardom iz Baskonije, to su dva jedina dominantna igrača u Evropi. Videćemo. Sve ono što je dobro, ima i neke loše strane - zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike