Borac nema šta da izgubi u Beogradu: Žele da se pokažu u najboljem svetlu u Pioniru!

24.12.2022

12:29

0

Trener Čačana smatra da njegovi igrači treba da uživaju u ovakvim utakmicama

Borac nema šta da izgubi u Beogradu: Žele da se pokažu u najboljem svetlu u Pioniru!
Dejan Mijatović - Copyright Photo: KK Borac/Duško Radišić

Košarkaše Borca očekuje u nedelju (14.30 TV Arena) teško gostovanje Crvenoj zvezdi u 12. kolu AdmiralBet ABA lige, ali trener Čačana Dejan Mijatović ističe da u Beograd ne dolaze sa belom zastavicom.

- Ostvarili smo dve vrlo značajne pobede u Skoplju i Čačku, jer smo igrali protiv direktnih konkurenata za opstanak. One nam, uz trijumf protiv Mornara, daju zalog da možemo do stabilne situacije. Želimo da postavimo Borac na mesto koje mu pripada. Igrali smo pod moranjem, tako da je veliki pritisak bio na nama. Zbog toga mi je drago da je ekipa odreagovala na pravi način. Nedavno je došlo do promena, tako da je igračima bilo potrebno vreme da se naviknu na nove stvari. Drago mi je da su uspeli da se prilagode u kratkom roku - poručio je Mijatović.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na duel sa Crvenom zvezdom gde apsolutnu ulogu favorita daje crveno-belima.

- Crvena zvezda je izraziti favorit. Uz Partizan, ona je glavni konkurent za osvajanje lige. Nalazi se u izuzetnom naletu od dolaska Duška Ivanovića. Ima 10 pobeda i samo jedan poraz. Novi trener je postavio dobar temelj, vidi se u pristupu, energiji, načinu na koji ekipa igra. A dolaskom Kampaca, koji će verovatno debitovati protiv nas, roster je dodatno ojačan.

Trener Mijatović ističe da ovakve utakmice za njegove igrače treba da predstavlja pravo uživanje gde nemaju šta da izgube.

- Utakmica protiv Crvene zvezde nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Kada se ide u goste takvom protiviku nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Crvene zvezde imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Crvene zvezde fizički snažni. Sve u svemu, očekujem lepu utakmicu za sve aktere, a jedino što mi želimo da se predstavimo, na dobar način, publici u Beogradu - zaključio je trener Borca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike