Znamo gde je Partizan, da vidimo gde smo mi! "Panteri" bez pritiska gostuju crno-belima

18.12.2022

13:26

0

Autor: 24sedam

U prethodnom kolu, FMP je pobedio Cibonu

Znamo gde je Partizan, da vidimo gde smo mi! "Panteri" bez pritiska gostuju crno-belima
Trener FMP-a Nenad Stefanović - Copyright MN Press

Košarkaši FMP-a gostovaće u ponedeljak ekipi Partizana, u utakmici 11. kola AdmiralBet ABA lige. "Panteri" iz Železnika u "Arenu" dolaze posle pobede nad Cibonom, ali i bez pritiska.

Trener Nenad Stefanović je sam istakao da je ovaj tip utakmica za njega najlakši i da su njegovi zahtevi za mladu ekipu.

- Za mene kao trenera ovo su utakmice za uživanje i u neku ruku najlakše. Slično kao prošle sezone, u dobroj smo poziciji nakon 10 kola, imamo skor 8-2 i možemo bez ikakvog opterećenja da igramo ovakav meč.

Igramo protiv ekipe za koju je dovoljno reći da je Evroligaš i koja je pre samo nekoliko dana savladala aktuelnog prvaka Evrope. Suviše je trošiti reči o njihovim kvalitetima i šta sve poseduju kao tim. Još jedan razlog što je za mene ova utakmica laka za pripremu je sigurnost da će svi igrači biti maksimalno motivisani.

Na nama je da vidimo gde smo u odnosu na Partizan, nemam velike zahteve od mojih momaka. Želim samo da se ne plaše i da daju sve od sebe, pred nadam se što većem brojem ljudi jer je to za nas svojevrsna nagrada za sve što smo uradili u prvih 10 kola. Naravno i da sve protekne fer i sportski - rekao je Stefanović.

O narednom izazovu govorio je i mladi plejmejker Milutin Vujičić.

- Posle pobede u prošlom kolu trudimo se da započnemo novi niz. Očekuje nas teška gostujuća utakmica protiv kvalitetnog evroligaškog protivnika, za kojeg smo se dobro pripremali ove nedelje. Ključ je da ostanemo čvrsti, agresivni i fokusirani u odbrani jer smo svesni da igrači Partizana imaju kvalitet da kazne svaku grešku - istakao je Vujičić.

 

AdmiralBet ABA liga, 11. kolo:

Petak:

Borac - Split 90:89

Zadar - MZT 98:79

Subota:

Studentski centar - Cedevita Olimpija 71:104

Cibona - Igokea 77:76

Nedelja:

Mornar - Budućnost 19.00

Crvena zvezda - Mega 20.00

Ponedeljak:

Partizan - FMP 18.00

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike