Cibona srećno srušila Igokeu! Jošilo promašio produžetak u Draženovom domu!

17.12.2022

20:41

0

Autor: A. Š.

Zagrebački tim u dramatičnoj završnici savladao ekipu Dragana Bajića

Cibona srećno srušila Igokeu! Jošilo promašio produžetak u Draženovom domu!
Copyright AdmiralBet ABA liga/Cibona/Marin Susic

Cibonu ove sezone čeka grčevita borba za opstanak u elitnom rangu regionalnog takmičenja, a ako u toj misiji uspeju jedna od važnijih stavki mogla bi da bude večerašnja pobeda protiv Igokee – 77:76 (13:18, 20:23, 23:15, 21:20).

Ima onih koji tvrde da košarkaška utakmica nije bila dobra ukoliko se ono najvažnije nije dogodilo u poslednja dva minuta meča. A, ako ćemo da sudimo po toj teoriji, onda su Cibosi i Igosi odigrali duel za najveće košarkaške sladokusce.

Gosti iz Laktaša su bili dominantniji rival u prvom poluvremenu. U finišu druge deonice imali su i 12 poena viška, ali su izabranici Josipa Sesara u trećem kvartalu uspeli da uhvate rezultatski priključak i pred završnih 10 minuta meč uvedu u egal.

Utakmica tada kao da je tek počela. U poslednjem kvartalu viđen je neverovatan rezultatski rolerkoster. Kraford i Delalić su trojkama na polovini četvrte četvrtine doneli gostima plus šest, ali su Zagrepčani odmah odgovorili serijom 9:0 koja ima pred poslednjih 90 sekundi donela tri poena viška 73:70. Tanasković je potom vezao četiri poena i 32 sekunde pre kraja vratio Igokeu u vođstvo (74:73), da bi u narednom napadu Kapusta ubacio trojku, koja je na kraju ispostavila kao prelomni momenat meča.

Drami, međutim, tu nije bio kraj, a epitet tragičara meča u ekipi Dragana Bajića poneo je Marko Jošilo, koji je u penal završnici dva puta bio polovično precizan sa linije penala, od kojih je drugo promašeno bacanje 0.6 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene moglo meč da uvede u dodatnih pet minuta.

Mesiček je predvodio domaći tim sa 19 poena, Aranitović je dodao 16, dok je sa 12 poena meč završio Bundović. Goste su sa po 15 poena predvodili Tanasković, Đorđević i Kraford.

AdmiralBet ABA liga, 11. kolo:

Petak
Borac - Split 90:89
Zadar - MZT 98:79

Subota
Studentski centar - Cedevita Olimpija 71:104
Cibona - Igokea 77:76

Nedelja
19.00 Mornar - Budućnost
20.00 Crvena zvezda - Mega

Ponedeljak

18.00 Partizan - FMP

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike