Senzacionalni FMP nam je dao MVP-a novembra! Valinskas je predvodio Pantere u mesecu bez poraza

30.11.2022

09:27

0

Odlične brojke i sigurni nastupi doneli su mu laskavo priznanje

Senzacionalni FMP nam je dao MVP-a novembra! Valinskas je predvodio Pantere u mesecu bez poraza
Paulijus Valinskas - Copyright FMP/Dragana Stjepanović

Paulijus Valinskas je najkorisniji igrač novembra u AdmiralBet ABA ligi!

"Snajper" FMP-a je tokom novembra imao učinak od 17,7 poena, 2,3 skoka, 4,3 asistencije, jedne ukradene lopte u proseku, što mu je donelo prosečni indeks od 21 tokom ovog meseca.

Povrh svega toga, FMP je jedini tim koji u novembru nije doživeo poraz, pošto je pobedio u sva tri meča koja je igrao.

- Verujem da imam važnu ulogu u timu. Imam mnogo vremena da igram i osećam da trener veruje u mene. Pokušavam da igram najbolje što mogu, a rekao bih i da svako u timu zna svoju ulogu. Ja pokušavam da se prilagodim na svoju najbolje što mogu u svakoj utakmici. Kako vreme prolazi, svi timovi će biti bolji, tako da i mi moramo da se popravljamo. To me motiviše da podignem svoje partije na viši nivo i da odgovorim zahtevima lige u kojoj se takmičimo – rekao je Valinskas.

AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian
 

 

FMP je bio najprijatnije iznenađenje prošle sezone, a ove igra senzacionalno, pošto u prvih osam kola ima samo jedan poraz, i to od šampiona Crvene zvezde.

- Ne znam kakva su bile prognoze za nas pre početka sezone, ali rano smo se okupili i to je možda razlog našeg sjajnog početka. Imali smo vremena da se upoznamo i uđemo uformu. U suštini, nema neke velike tajne iza našeg sjajnog rezultata: mnogo treniramo i pokušavamo da analiziramo naše greške. Verujem da imamo sjajnu timsku hemiju o dobre odnose, tako da ja mislim da je to – mnogo treniranja i dobra hemija.

Valinskas je opisivan kao tipični proizvod litvanske košarke – odnosno sjajan šuter iz daljine. Mada, za razliku od "klasičnih Litvanaca" nije veliki "potrošač". I on se slaže s tim.

- Imali smo mnogo sjajnih šutera u istoriji naše košarke, ali ne znam kako da objasnim to. Sve je to vežba. Možda u drugim zemljama mladi treniraju drugačije. Sigurno treniraju, ali možda mi to radimo bolje. Imamo mnogo sjajnih strelaca, pogotovo u mlađim generacijama.

MVP oktobra je bio Luka Vildoza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike