Misterija smrti Harisa Brkića i dalje traje! Pre 22 godine ubijen je sjajni košarkaš Partizana! (VIDEO)

15.12.2022

09:27

0

Autor: G. F.

Počinioci gnusnog zločina ni dan danas nisu pronađeni

Misterija smrti Harisa Brkića i dalje traje! Pre 22 godine ubijen je sjajni košarkaš Partizana! (VIDEO)
Haris Brkić - Copyright MN Press

Datum 15. decembar jedan je od najcrnjih u istoriji Košarkaškog kluba Partizan, pa i cele naše košarke.

Na današnji dan pre 22 godine preminuo je sjajni as crno-belih i reprezentacije Jugoslavije Haris Brkić.

Haris Brkić je tri dana ranije teško ranjen nakon što je na njega pucao nepoznati napadač na parkingu hale Pionir. Napadač i izvršilac ovog gnusnog zločina i dan danas nije poznat.

 

 

Njegova majka Radmila godinama unazad živi sa prazninom i uz bol koji je nemoguće zamisliti i uglavnom uvek ima istu stvar da kaže i poruči.

- Bojim se da nikad neću dočekati pravdu za mog sina Harisa. Policajci mi za 21 godinu nisu pomenuli nijedno ime potencijalnog ubice, niti su mi rekli sta bi mogao biti motiv zločina - rekla je Radmila prošle godine za naš portal i dodala:

MN Press
Majka Harisa Brkića

- Ponoviću po ko zna koji put, ako je ubica mog sina slučajno živ, neka mi se javi, ne mora ni da se predstavi, i samo neka mi kaže zašto je pucao u Harisa. Zašto mi je ubio čedo? Neću ga teretiti.

Haris Brkić je košarkom počeo da se bavi kada je imao 10 godina u sarajevskoj Bosni. U Partizan je prešao 1992. godine i u narednih šest godina sa klubom je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. Sa "crno-belima" je nastupao na F4 Evrolige u Barseloni u sezoni 1997/1998.

Tokom karijere igrao je još za Borac iz Čačka i Budućnost. Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike