Obradović preuzima odgovornost, ali je priznao: Opet ta dekoncentracija, imamo četiri čista šuta, a ništa ne ubacimo?

08.12.2022

22:23

1

Trener Partizana nakon šokantnog poraza u istorijskom derbiju objasnio uzrok neuspeha

Obradović preuzima odgovornost, ali je priznao: Opet ta dekoncentracija, imamo četiri čista šuta, a ništa ne ubacimo?
Željko Obradović - Copyright MN Press

Željko Obradović je čestitao Crvenoj zvezdi na pobedi u istorijskom derbiju, ocenio da je sreća rešila večiti derbi, ali je pohvalio atmosferu u Areni i upitao se zašto može tako u Evroligi, a ne u AdmiralBet ABA ligi.

Ipak, posle insistiranja novinara, vratio se na priču o "dekoncentraciji" igrača i rekao da je na plus šest na tajm-autu tražio samo da se ne primi trojka, posle čega je Luka Vildoza ostao sam na šutu za tri i pogodio.

- Čestitam Crvenoj zvezdi. Sreća je bila na njihovoj strani. Imali smo četiri šuta u poslednjem minutu i niko nije dao, a oni su dali trojku. Bila je teška utakmica i to je to.

Ti promašeni šutevi i ovakav poraz, da li se sada uvukao neki strah u igrače?

- Logično pitanje. Ja sam rekao da je ovo košarkaška utakmica. Imali smo četiri otvorena šuta, nismo ništa ubacili. Zašto je to tako? Statistika kaže da smo za tri šutirali 5/27. Ja sam uvek uz igrače, odgovornost je na meni i to je to.

Da li ovakva atmosfera možda stvara pritisak kod igrača?

- To je samo izgovor. Jedna fantastična atmosfera. Ja sam molio pre utakmice da ne bude incidenata i navijači su to fantastično uradili, i poslali su prelepu sliku u Evropu. Znači da može. A zbog čega se to stalno dešava u ABA ligi? Kako da se to reši? Vrlo jednostavno: Mi moramo da izbacimo huligane iz dvorane, ko god da je. Ja od početka to pričam, ništa nisam promenio.

Greške u odbrani? Luka Vildoza je dao dve ključne trojke, a kod prve je bio sam posle rotacije…

- Šest razlike, tajm-aut, isključivo sam tražio da se ne primi tri poena. Šta mogu da vam kažem? Sve ostalo čekamo analizu, pa da da vidimo ko je pogrešno radio rotaciju. Kada se pogleda energija na početku utakmice i kako smo izgledali na kraju, onda je sve jasno. U pojedinim trenucima se dešavalo da damo koš, pa slavimo, a oni već trče kontru.

Sada je jasno da Partizanu fali još jedan plej i još jedan centar…

- Ja verujem u ove igrače koje imam. Jeste problematično što Lesor igra toliko minuta, ali ima fantastičnu energiju. Probao sam Alena, ali on je u procesu oporavka, ne možemo na njega da gledamo kao na igrača spremnog da doprinese mnogo. Da su ove lopte ušle, ne bismo pričali o tome. Opet ponavljam, moja je odgovornost, za sve što se desilo je moja odgovornost.

Imali ste prednost u skoku, koja vam je falila protiv Valensije…

- Igramo, imamo želju, a onda napravimo gluposti. Mi smo dominirali u skoku, to nam je bio problem u mnogim utakmicama. Imali smo ogromnu prednost, ali ako ne materijalizuješ to kad skineš loptu da ubaciš… To je dekoncentracija, apsolutno dekoncentracija. To je neverovatno, to su sve odluke na koje utičeš, gledaš i objašnjavaš. Očigledno da je postojala želja kod igrača, bila je ogromna želja, derbi se završio kako se završio.  Kad god pričaš igraču, on ti donekle veruje. Kad mu pokažeš video: "Jesi li ovo ti? Jesi li ti to uradio?". Ti problemi postoje i nije prvi put. Ja ne znam drugi način nego ono što sam do sad radio: da se radi i dalje i ponavlja i pokazuje.

Da li će vam biti problem da psihički podignete ekipu sada?

- Ma, kakve veze ima. Imamo važnu utakmicu u ABA ligi. I da smo dobili ovo, zaboravlja se. Nema šta psihički, izgubio si utakmicu, šta? Sreća naša da se igra u ovom ritmu, imaš dva treninga da se pripremamo. Koji su razlozi što se dešavaju ovakve stvari? Ja radim sve što sam radio ceo život. Tako je kako je. U pojedinim trenucima se vidi da nemamo nikakvo iskustvo, tako deluju. Poslednja četiri napada nismo ništa dali i o tome se priča.

Posle ovakve utakmice, da li mislite da je Evroliga na dobitku?

- Slažem se. Mislim da je svima jasno da je Partizan najpraćeniji tim u ovom trenutku. Mi imamo podršku i na gostovanjima, a u Areni je specijalno. Bili su tu i navijači Crvene zvezde i to je dokaz da je Partizan želeo da pokaže gostoprimstvo. Sada se vraćamo na pitanje: Zašto možemo u Evroligi, a ne u ABA? Huligan, onaj koji baci papir, čašu, odmah se izbaci i nikad više ne može da uđe u halu, to je veoma jednostavno. A ja godinama pričam da Beograd zaslužuje dva evroligaša. Mislim da je to i Evroliga večeras videla.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike