Apel Zvezde povodom skandalozne odluke: Tražimo da se država Srbija uključi u slučaj Marka Ivkovića!

07.12.2022

13:51

0

Čelnici crveno-belih smatraju da je ovo sramota i da ubica Kadriju Aktaši nije klijent već ubica

Apel Zvezde povodom skandalozne odluke: Tražimo da se država Srbija uključi u slučaj Marka Ivkovića!
Marko Ivković - Copyright Foto/Crvena zvezda

Posle skandalozne odluke da ubici Marka Ivkovića bude smanjena kazna za 10 godina, šokirala je sve, a tim povodom se oglasio i Košarkaški klub Crvena zvezda

- KK Crvena zvezda apeluje na naše državne organe i predstavnike srpske diplomatije da reaguju na ovu nepravdu u skladu sa svojim okvirima i mogućnostima, posebno nakon vesti da su advokati ovog ubice u sredu u Istanbulu da tragedija bude veća – zahtevali puštanje na slobodu svog „klijenta“ jer je „odležao svoje“? Za nas on nije nikakav „klijent“ u nekom pravnom ili imovinskom sporu  – već ubica koji je nekome oduzeo život, mučki i sa leđa! I to će ostati do kraja svog života - piše u saopštenju Zvezde.

Podsetimo, da je Kadriju Aktašu, ubici navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Turskoj, smanjena u sredu kazna sa 25 na 15 godina zatvora.

Ivković je u novembar 2014 tragično je izgubio život u Istanbulu, uoči utakmice Evrolige.

Neposredno pre utakmice dolazi do tuče sa navijačima istanbulskog kluba, u kojoj je Marko izboden nožem sa leđa. Odmah biva prebačen u istanbulsku bolnicu, ali lekari i posle pet sati reanimacije nisu uspeli da spasu život.

Sahranjen je 24. novembra na Bežanijskom groblju u Beogradu. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a navijači su se od Marka oprostili uz pesmu „Dobro znaj”.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike