Anđušić iskren: Činjenica je da u prvom derbiju nismo pokazali pravo lice, domaći igrači nisu prevaga u derbiju

06.12.2022

20:19

0

Iskusni bek veruje da tim može da odigra još bolje i pobedi večitog rivala

Anđušić iskren: Činjenica je da u prvom derbiju nismo pokazali pravo lice, domaći igrači nisu prevaga u derbiju
Danilo Anđušić - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Bliži nam se istorijski, evroligaški "večiti derbi", Partizan će biti domaćin Crvenoj zvezdi, a meč dočekuje u zaista sjajnoj atmosferi i u najavi nekih lepih vesti.

Jedan od onih koji vrlo dobro znaju šta je derbi je Danilo Anđušić, koji ne krije da tim derbi u AdmiralBet ABA ligi nije odigrao kako treba, ali veruje da sada neće biti tako.

- Prvu utakmicu nismo odigrali na najbolji način ni u odbrani ni u napadu, nismo pokazali svoje pravo lice. Verujem da će ovaj derbi biti dosta drugačiji. Znam gde smo grešili i šta smo loše radili u prvom derbiju. Verujem da će biti dosta bolje u ovoj utakmici. Prva, istorijska u Evroligi, prvi derbi pred našim navijačima, verujem da ćemo napraviti spektakl i verujem da ćemo pobediti. To bi bilo odlično za nas, ne samo zbog derbija, već i zbog Evrolige i Top 8, koji jurimo ove sezone. Sigurno će biti dobro za naše samopouzdanje i nastavak takmičenja ako pobedimo, a verujem da smo spremni.

Bez obzira da li se slažeš, navijači su vam zamerali odsustvo energije, pogotovo u poslednjih pet minuta…

- Iskreno, nije poenta da li ljudi sa strane vide, mi ne gledamo mnogo šta ko priča ili radi. Koncentrisani smo na ovo što radimo iza zatvorenih vrata i kako se spremamo. Da energija nije bila dobra, to znamo, i to je generalno činjenica. I ne samo u tom derbiju, već i u par utakmica u poslednjem periodu, recimo dve-tri nedelje: nismo imali energiju ni u odbrani, ni u napadu i ne bih rekao da je to u poslednjih pet minuta, nego generalno nismo igrali sa pravom energijom. Verujem da smo to promenili i da možemo da promenimo i u narednim utakmicama.

U javnosti vlada mišljenje da derbi odlučuju domaći igrači, da li se ti slažeš sa tim?

- Ne. Mislim, naravno, ima to smisla, jer naši igrači osećaju derbi više nego stranci, ali svi smo profesionalci i znamo šta derbi nosi. Imamo igrače koji su igrali derbi Olimpijakos - Panatinaikos i znaju šta znači igrati u takvoj atmosferi i šta znači navijačima, tako da verujem da to nije ta prevaga za koju se misli da jeste.

Sve one "dekoncentracije", kako je to rekao Obradović i "vezane greške" – ništa od toga nije bilo protiv Budućnosti. Možete li da ponovite to u četvrtak, s obzirom na važnost utakmice i kvalitet protivnika?

- Iskreno, ne bih potcenio Budućnost bez obzira na partiju protiv nas. Nisu bili tada na zavidnom nivou, ali to je ekipa koja se bori za top 5 u ABA. Mi smo pokazali način na koji hoćemo da igramo. To je bila dobra uvertira i jako dobro za generalno samopouzdanje i atmosferu pred derbi. Verujem da možemo da ponovimo takvu igru, čak i bolju.

Ima li posebne tenzije jer je ovo ipak istorijski derbi?

- Ja sam još letos govorio da je meni jako drago da su dva srpska tima posle toliko godina u Evroligi, jer mislim da Beograd zaslužuje dva takva tima, sa takvom istorijom. Verujem da ćemo se svi pokazati u pravom svetlu, pred celom Evropom, svi će gledati ovaj meč. Zato bih i ovom prilikom pozvao sve navijače da budu dostojanstveni, da navijaju za nas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike