Studenti se ne boje Zvezde! Imamo mladost, drskost i sportsko nepoštovanje protivnika, sve što treba za podvig

03.12.2022

18:59

0

Autor: 24sedam

- Jedva čekamo meč sa jednim od dva evroligaša u ABA ligi. To je jedan od mečeva u kojem možemo biti rasterećeni - kazao trener Žakelj

Studenti se ne boje Zvezde! Imamo mladost, drskost i sportsko nepoštovanje protivnika, sve što treba za podvig
Andrej Žakelj - Copyright MN Press

Košarkaši Studentskog centra dočekaće Crvenu zvezdu u utakmici 10. kola AdmiralBet ABA lige. Na sajtu podgoričkog tima nije bilo klasične najave sa izjavama igrača i trenera, već zanimljiv tekst.

- Košarkaši Studentskog centra dočekaće sutra jednog od favorita AdmiralBet ABA lige i evroligaša, ekipu Crvene zvezde. Jedna od onih utakmica gde nemamo šta da izgubimo, ali ćemo sigurno dati sve od sebe da "pomutimo" račune beogradskoj ekipi. 

Naši momci su, baš kao i u Areni protiv Partizana, spremni da pruže svoj maksimum, a kad imate mladost u svom rosteru, kao što mi imamo, očekuje se naravno i ta drskost i sportsko nepoštovanje protivnika kako bi se napravio pravi podvig. 

Zvezda je doživela promenu na klupi, i od tada se "preporodrila" i u ABA ligi i u Evroligi, tako da nas sigurno čeka težak posao. Ali spremni smo, za podvig, za iznenađenje, za dobru košarku - navedeno je na sajtu "studenata".

Ali na sajtu lige, citirane su reči trenera Andreja Žakelja.

- Jedva čekamo meč sa Zvezdom, jednim od dva evroligaša u ABA ligi. To je jedan od mečeva u kojem možemo biti rasterećeni. Naravno pripremamo se najbolje što možemo, a želja i motivacija ne bi trebali da predstavljaju problem.

Znamo ko nam je protivnik, nakon promene trenera igraju dosta brže i agresivnije, slavili su u poslednjih šest mečeva, protiv Partizana sa velikom razlikom. Mi radimo dobro, spremamo se i atmosfera je odlična i vjerujem da možemo da prikažemo dobru utakmicu u nedelju - kazao je strateg podgoričkog tima.

 

AdmiralBet ABA liga, 9. kolo:

Petak:

Zadar - FMP 103:97

Subota:

Cibona - Cedevita Olimpija 78:90

Mega - Borac (19.00)

Nedelja:

Studentski centar - Crvena zvezda (17.00)

Partizan - Budućnost (19.00)

Igokea - MZT Skoplje (21.00)

Ponedeljak:

Mornar - Split (18.00)

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike