Ivanovićeva Zvezda gazi po Evropi! Virtus skupo platio sve muke Dobrića ove sezone!

02.12.2022

18:49

0

Izabranici Duška Ivanović nalaze se u odličnoj formi

Ivanovićeva Zvezda gazi po Evropi! Virtus skupo platio sve muke Dobrića ove sezone!
Ognjen Dobrić i Marko Belineli - Copyright MN Press

Duško Ivanović potpuno je preporodio Crvenu zvezdu, koja od momenta kada je on seo na klupu ne zna za poraz. A nije da su crveno-beli imali lak raspored prethodnih 20-ak dana, u kojima su upisali pobedu u prvom derbiju sezone protiv Partizana, te četiri uzastopna evroligaška trijumfa. Poslednji u nizu došao je pred punim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić", u kojoj je Virtus savladan -  83:74.

Dobila je Zvezda bolonjskog velikana, ali dobila je večeras i Ognjena Dobrića, koji od starta sezone pokušava da pronađe prepoznatljivu formu. Dugo se mučio krilni košarkaš da uhvati ritam, kako je vreme prolazilo trpeo je sve veći pritisak, da bi protiv italijanskog tima eksplodirao i crveno-belima isporučio sve najbolje iz svog asortimana na oba kraja terena.

Za rubriku verovali ili ne deluje podatak da su crveno-beli za 40 minuta meča sa Virtusom izveli samo tri slobodna bacanja. Ipak, nedostatak poena sa linije penala, Lazić i drugovi su nadomestili možda i najboljim šutem van linije 6.75 ove sezone (10/23), koji im je na kraju i doneo prednost dovoljno veliku da meč privedu mirno kraju (81:64, 37. minut).

Nije veče u beogradskom hramu košarke počelo obećavajuće. Pokretljiva odbrana Virtusa zadavala je bezbroj problema crveno-belima, koji su samo na mahove uspeli da ispariraju fizički izuzetno dominantnom rivalu. Iz dobre defanzive gosti su crpeli samopouzdanje za napadački asortiman, koji je do sredine druge deonice bio prilično raznovrstan i koji im je u dva navrata tokom prvog poluvremena doneo 10 poena prednosti.

Srećom po Zvezdu, Duško Ivanović je na parketu imao Luku Vildozu. Argentinac je na vreme uočio mučenje svojih saigrača, preuzeo odgovornost i sa dve vezane trojke ulio crveno-belima neophodno samopouzdanje na kojem su do odlaska na veliki odmor izgradili potpuni preokret.

Tamo gde je Vildoza stao u prvom, u drugom poluvremenu nastavio je Dobrić. Krenula je Zvezdina kobra da zatrpava iz svih pozicija koš rivala, kojem kao da je svakim njegovim poenom iščezavala vera da mogu do trijumfa u "Pioniru".

CRVENA ZVEZDA: Holand 5, Vildoza 16, Mitrović 12, Lazić 3, Martin 4, Dobrić 20, Nedović 5, Marković 2 (8 sk, 5 as), Kuzmi, Petrušev 4, Topić, Bentil 12.

VIRTUS: Kordinije 7, Manion 11, Belineli 4, Pajola 7, Bako 1, Žete 15, Lundberg 2, Heket 6, Miki 11, Kamar, Vims 10.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! Zvezda je savladala Virtus - 83:74.

38. MINUT - Rutinski crveno-beli privode meč kraju. U poslednja dva minuta ulaze sa ogromnih 81:66.

MN Press
 

36. MINUT - Košarkaši Virtusa deluju kao da su se pomirili sa porazom. U završna četiri minuta meča ulazi se sa vođstvom Zvezde - 79:63, posle trojke Bentila.

34. MINUT - Poenima Martina Zvezda u 33. minutu ide na novi najveći plus u 33. minutu - 71:58. Seriju Zvezde 6:0 poenima u reketu prekida Žaite - 73:60. Dobrić je ugasio nade Virtusa u Beogradu, posle njegove trojke Zvezda ide na novi najveći plus - 76:60.

 

 

32. MINUT - Četvrti kvartal nije dobro počeo za Zvezdu. Nedović je promašio trojku, potom napravio četvrtu ličnu grešku, a u nastavku Kordinije sa 2+1 na isteku napada vratio Virtus ne jednocifren minus - 67:58. Novim poenima Dobrića (15 dosad) crveno-beli čuvaju dvocifreni plus na isteku 32. minuta - 69:58.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Zvezda u poslednji kvartal ulazi sa 67:55 posle trojke Dobrića.

MN Press
 

28. MINUT - Kakav pad koncentracije crveno-belih, i pet vezanih poena gostiju u razmaku od par sekundi. Posle trojke Heketa, Virtus u 27. minutu prilazi na 58:55. Zaustavili su crveno-beli nalet gostiju i sa četiri vezana poena Dobrića ide na 62:55 na isteku 28. minuta.

26. MINUT - Gosti su u seriji ofanzivnih grešaka, koju poenima kažnjava Marković posle osvojene ničije lopte. Raste prednost srpskog i regionalnog šampiona - 56:48. Seriju Zvezde 9:2 sa dva ubačena penala prekida Miki - 56:50. Nova presečena lopte Vildoze, posle koje postiže lake poene i čuva Zvezdi plus osam.

24. MINUT - Nova trojka crveno-belih, Lazić je doneo Zvezdi najveći plus u dosadašnjem toku meča - 52:46, 23. minut. Mini seriju Zvezde 5:0 sa dva ubačena penala prekida Žaite. Na isteku 24. minuta crveno-beli vode 54:48.

MN Press
 

22. MINUT - Pajola trojkom na isteku napada otvara drugo poluvreme. Na drugoj strani Mitrović postiže nove poene iz ofanzivnog skoka - 44:44, 21. minut. Sada Bentil ubacuje trojku na isteku napada, Zvezda vodi 47:44. Na isteku 22. minuta crveno-beli vode 49:46 posle poena Luke Mitrovića.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Konačno je Zvezda uspela da okrene rezultat. Poenima uz faul Dobrića ( promašeno dodatno bacanje), u 19. minutu crveno-beli su poveli 38:37. Uhvatili su crveno-beli još jedan ofanzivni skok, koji je u poene pretvorio Bentil. Potencijalni problem za crveno-bele u nastavku meča mogao bi da bude treći faul Nedovića. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi 42:41.

18. MINUT - Propustila je Zvezda napad za vođstvo, što je odmah trojkom kaznio Manion - 37:33. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Virtusa 37:36

16. MINUT - Seriju Zvezde 10:2 poenima uz faul (+1) prekida Žaite - 32:27. Vildoza ubacuje dve vezane trojke, crveno-beli su na minus jedan na isteku 16. minuta - 34:33.

 

 

14. MINUT - Mitrović postiže svoje prve poene na meču posle ofanzivnog skoka. Belineli poenima sa poludistance prekida mini seriju Zvezde 5:0 - 29:22. Dobra sekvenca u igri crveno-belih, koju poenima nagrađuju Dobrić i Vildoza (trojka). Pionir se zapalio, Zvezda je na minus dva - 29:27.

12. minut - Virtus otvara drugu deonicu sa četiri vezana poena, kojima ponovo stiže do dvocifrenog plusa - 27:17. Holand pogađa važnu trojku za Zvezdu - 27:20.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - U 9. minutu Virtus prvi put ima dvocifrenu prednost, posle tri ubačena bacanja Vimsa - 23:13. Seriju gostiju 8:0 lakim poenima iz prodora prekida Nedović. Na kraju prve deonice Viruts vodi 23:17.

MN Press
 

8. MINUT - Seriju Zvezde 7:1 trojkom prekida Miki. Virtus vodi 15:11. Arbitri su malo razbili tempo utakmice dužim video proveravanjem jedne situacije pod košem crveno-belih. U završna dva minuta prve deonice gosti ulaze sa plus pet - 18:13.

6. MINUT - Presečenom loptom i lakim poenima u kontri Vildoza prekida seriju gostiju 6:0 - 11:6. Velike probleme pravi Žaite u reketu Zvezde. Posle ofanzivnog skoka izborio se za dva penala, bio je polovično precizan - 12:6. Prve poene na meču postiže i Petrušev, na isteku 6. minuta Virtus vodi 12:11 posle trojke Vildoze.

MN Press
 

4. MINUT - Žaite postiže svoj četvrti poen na meču, za plus pet gostiju u 3. minutu - 9:4. Imaju crveno-beli puno problema sa izuzetno pokretljivom odbranom gostiju, koji posle poena Mikija vode 11:4. Ivanović odmah reaguje minutom odmora. 

2. MINUT - Zvezda otvara meč ofanzivnim skokom i poenima Bentila. Heket pogađa prvu trojku na meču. Virtus posle 60 sekundi igre vodi 3:2. Gosti vode 7:4 na isteku 2. minuta igre posle poena Lundberga na isteku napada. 

Ekipe su na poslednjem dogovoru pred početak meča. Ovo su prve petorke.

 

 

- Crveno-beli su izašli na zagrevanje pred meč sa Virtusom.

- Virtus je objavio imena igrača koji će večeras istrčati na parket dvorane "Aleksandar Nikolić".

- Sada već tradicionalno, sreću košarkašima Crvene zvezde pred važan meč poželeli su fudbaleri crveno-bele porodice.

Trener Zvezde Duško Ivanović ističe da će im mnogo nedostajati Nikola Ivanović, koji je polomio rebro.

- Teška povreda za Nikolu, ali i za nas. Dosad je bio jedan od glavnih igrača. Ulazio je sa klupe i pravio razliku, menjao ritam... Ovi momci moraju da daju daleko više – kazao je u najavi meča Duško Ivanović, pa o zdravstvenom biltenu ostatka ekipe kratko rekao:

- Moraće da budu spremni.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike