Ivanović misli da će Teodosić igrati protiv Zvezde, pred Virtus otkrio da li će dovesti novog igrača!

01.12.2022

18:28

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg poziva na oprez pred duel sa bolonjskim velikanom

Ivanović misli da će Teodosić igrati protiv Zvezde, pred Virtus otkrio da li će dovesti novog igrača!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Zvezdini košarkaši su u velikom naletu. Od dolaska Duška Ivanovića na klupu vezali su pet pobeda, među kojima su tri evroligaške i jedna protiv Partizana u AdmiralBet ABA ligi.

Sada je pred crveno-belima novi izazov u elitnom takmičenju. U dvoranu „Aleksandar Nikolić“ u petak (18.00) stiže bolonjski Virtus, a raspoloženje u taboru srpskog i regionalnog prvaka malo kvari povreda Nikole Ivanovića zbog koje će crnogorski reprezentativac sa terena odsustvovati oko dva meseca.

- Teška povreda za Nikolu, ali i za nas. Dosad je bio jedan od glavnih igrača. Ulazio je sa klupe i pravio razliku, menjao ritam... Ovi momci moraju da daju daleko više – kazao je u najavi meča Duško Ivanović, pa o zdravstvenom biltenu ostatka ekipe kratko rekao:

- Moraće da budu spremni.

Usled povrede Ivanovića, ponovo se među navijačima pokrenula diskusija o dodatnoj selekciji na Malom Kalemegdanu, gde su u četvrtak od Evrolige dobili privremenu zabranu registracije novih igrača i trenera. Ipak, iz Ivanovićevih reči se da naslutiti da crveno-beli i te kako osluškuju tržište u slučaju potrebe da se pravovremeno reaguje i dodatno ojača igrački kadar.

- Mi smo tim koji na svaki način pokušava da bude sve bolji u svakom pogledu.

Iako je do početka utakmice u beogradskom hramu košarke ostalo manje od 24 sata, još uvek nije poznato da li će Virtus u srpsku prestonicu doći sa Milošem Teodosićem u sastavu. Podsetimo, disciplinci Evrolige kaznili su nekadašnjeg kapitena Orlova suspenzijom na dve utakmice zbog isključenja protiv Anadolu Efesa, ali se u međuvremenu italijanski tim žalio na tu presudu pa je trenutno na snazi status kvo.

- Mislim da će igrati. Treba da se donese odluka, a da li će se doneti do naše utakmice... Ne razmišljamo o tome da li će da igra ili neće – rekao je iskusni stručnjak, pre nego što se malo detaljnije posvetio narednom rivalu.

- Moramo da nastavimo da igramo na način na koji smo igrali do sada. Da poštujemo protivnika i u svakom momentu damo naš maksimum i pokušamo da igramo na način na koji hoćemo, a ne koji protivnik hoće da nametne. Virtus je ekipa koja želi da kontroliše ritam, koja igra dosta taktički. Može da igra brzo, traži slabosti u odbrani protivnika i moramo na to da se prilagodimo.

Pohvalno je Ivanović govorio o podršci koju njegova ekipa dobija sa tribina.

- Navijači su super. Daju ovim momcima dodatnu snagu, jer je ritam takmičenja zaista težak. Pred ovom publikom daju više, nego maksimum – istakao je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike