Lesor bio povređen, Smailagić nespreman, Brodzijanski neuigran, Obradović ljut: Katastrofalna završnica

28.11.2022

22:29

1

Trenera Partizana ljuti što je njegov tim prestao da igra u poslednjih pet minuta

Lesor bio povređen, Smailagić nespreman, Brodzijanski neuigran, Obradović ljut: Katastrofalna završnica
Željko Obradović i igrači Partizana - Copyright MN Press

Partizan je ubedljivo poražen u prvom ovosezonskom derbiju, a njegov trener Željko Obradović otkrio je posle meča koliko su povrede uticale na tim.

Naravno, pre toga je čestitao Crvenoj zvezdi, a osnovni utisak je da mu je žao što je tim igrao dobro 35 minuta, pa se onda igra raspala.

- Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Žao mi je, igrali smo 35 minuta dobru utakmicu, bili u prilici da se vratimo i onda odigramo katastrofalnu završnicu. Tu je cela suština. Problem je bio zadnjih pet minuta. Imali smo problema u pripremi: Lesor nije trenirao od Reala, večeras je probao da se zagreje, imao je bolove, pokušali su da mu pomognu, a on je rekao da je spreman i igrao je koliko je igrao. Smailagić takođe, doktori u Madridu su rekli da mora da pauzira šest nedelja, tražio je da igra, stavili smo ga u tim i nije spreman. Brodzijanski takođe, visok igrač, nov je, treba mu vremena da se prilagodi. Ali, bez obzira na to, odigrali smo katastrofalnu završnicu, zadnjih pet minuta i zato je ovakva razlika.

Novinari su ga podsetili na ocene Duška Ivanovića da je Partizanov napad jedan od najboljih u Evropi, a večeras je potpuno zakazao, ali Obradović nije želeo da priča o tome:

- Ma nema šta da komentarišem. Ljudi pričaju i neka nastave da pričaju. Ja se bavim stvarima koje su bitne za moj tim.

Zvezda je dala 42 poena iz reketa, Partizan samo 18.

- To je jedan od razloga, može da se vidi koliko smo igrali sa klasičnom peticom, koliko ne. Plus, neke druge stvari koje su bitne za utakmicu, koncentracija, kako se postavlja utakmica, koncentracija kada se igrači Zvezde zalete i skinu loptu na slobodnim bacanjima. Kada imaš drugu ,treću šansu, rezultat je takav. Bez obzira na to, smo imali zadnjih pet minuta, tajm-aut, dva nerezonska šuta, tri izgubljene lopte zaredom, bacanje lopte direktno u ruke, kontranapad, nameran faul i sve se to skupi.

On se složio sa konstatacijom novinara da je njegov tim imao problema da brani jedan na jedan. Na kraju je dobio pitanje da li je ovo jedan od najboljih derbija u poslednje vreme, ali nije želeo da na njega odgovori:

- To je vaša procena. Ja sa klupe ne gledam tako, nego pokušavam da vodim ekipu. U nekim trenucima to uspeva, u nekim ne uspeva i moram da vidim zbog čega je to tako. Imaju kvalitet, mi imamo kvalitet i to treba dokazivati iz utakmice u utakmicu. Prva utakmica, prvi derbi, biće ih još mnogo, videćemo kakvi će biti dalji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike