Simonović: Iz odbrane došao napad, mnogo nam nedostaju navijači

09.10.2020

19:26

0

Autor: N. St.

Jedan od junaka pobede zadovoljan posle pobede protiv Baskonije

Simonović: Iz odbrane došao napad, mnogo nam nedostaju navijači
Copyright MN Press

Domaći teren je odbranjen. Crvena zvezda je u prvom evroligaškom meču u Beogradu savladala Baskoniju (90:73). Jedan od ljudi koji ima velike zasluge za to je Marko Simonović.

– Sjajna utakmica za nas. Svih 40 minuta smo bili odlični u odbranu iz toga ide napad. Nametnuli smo svoj ritam i pokazali smo im da ne mogu ovde da traže ono po šta su došli. Prva pobedau  drugom kolu. Meč u Istanbulu je bio loše veče, naravno Fenerbahče je sjajan tim koji je dobio i Efes – rekao je Simonović.

Iskusni srpski košarkaš je dao 16 poena, dao je četiri od pet trojki što je podsetilo na neke prethodne sezone.

– Za te trojke… Ma, bitno je da smo pobedili. Lojd je celo veče bio sjajan, ali i ceo tim. Što se publike tiče, ne mogu da vam opišem koliko je čudno igrati Evroligu u ovoj hali bez njih. Mogu da kažem u ime celog tima da nam mnogo nedostaju i da se nadamo da ćemo ih uskoro videti ovde.

Već kreće paklen raspored za crveno-bele.

– Nije ni malo lako. Imamo pet utakmica u devet dana, uključujući i ovu. Duplo kolo, tu su i svi protokoli zbog virusa koje moramo da poštujemo i pratimo. Takav nam je posao, zdravlje je najbitnije.

Na konstataciju da je meč Himkija i Žalgirisa pomeren zbog problema sa koronom kaže:

– Nema crva sumnje. Pripremili smo glavi za sve ovo. Mislim da u Himkiju imaju petoricu zaraženih. Čuo sam se sa nekim igračima iz Himkija. Nadam se da će uskoro da se pronađe rešenje, ta vakcina. Svima želim dobro zdravlje, da nas mimoiđu povrede i sve – zaključio je Simonović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike