KRAJ: Crvena zvezda - Baskonija 90:73

09.10.2020

16:31 >> 19:09

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli slavili na evroligaškoj premijeri u Beogradu

KRAJ: Crvena zvezda - Baskonija 90:73
Copyright MN Press

Skoro pa savršeno. U prvom evroligaškom meču u Beogradu je Crvena zvezda bila odlična. U “Pioniru” je došla do lake i ubedljive pobede.

Izabranici Saše Obradovića su savladali Baskoniju – 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24)

Ceo tim Zvezde je bio na visokom nivou. Kako u odbrani, gde su postavili pravi zid za goste, tako i u napadu gde su navijači mogli da vide raspucanog Džordana Lojda. Upravo je on bio najefikasniji akter meča sa 30 poena, dok je Gedraitis dao 26 na drugoj strani.

Meč su prelomili na startu drugog poluvremena kada su stekli dvocifrenu prednost koja je u nastavu rasla.

Dešavanja s meča Crvena zvezda – Baskonija ste mogli da pratite na portalu 24sedam.

40′ – TRIJUMF ZVEZDE

Zvezda je ostvarila prvu evroligašku pobedu ove sezone. U “Pioniru” su prilično ubedljivo savladali ekipu Baskonije, ekipu koja je osvojila titulu u ACB ligi prošle sezone – 90:73.

U samoj završnici se dogodila i jedna zanimljiva situacija, Simanić se spremao da izvede loptu pod košem, Polonara mu je uzeo iz ruke i pogodio. Sudije su mu dale tehničku. Poprilično nejasan potez košarkaša Baskonije.

38′ – UŠAO I SIMANIĆ

Kontroliše Zvezda dešavanja na parketu. Na nešto manje o dva minuta pre kraja u igru je ušao i Simanića. Nije dobro zagradio po ulasku u igru, pa je Obradović imao šta da mu kaže. Zatim je napravio grešku u koracima (85:65).

37′ – SIMONOVIĆ STAVLJA TAČKU

Simonović pogađa trojku i stavlja tačku na meč. Lazić krade loptu na drugoj strani, ali ne uspevaju to da nagrade poenima. Zvezda ima ogromno vođstvo – 81:61.

36′ – ZVEZDA ČUVA PREDNOST

Lojd je raspucan, uz to mu se pridružio i Hol, a čvrsta odbrana Zvezde ne dozvoljava Baskoniji lake poene. Na četiri minuta pre kraja “+18” (78:60).

34′ – ČETVRTA LIČNA VOLDENA

Prvi je u problem sa faulovima u Zvezdi ušao Volden. Napravio je četvrtu ličnu, Obradović ga je odmah izveo iz igre. Lazić odlično krade loptu, kreće u kontru, tom prilikom ga fauliraju. Traže crveno-beli nesportsku, sudije odmahuju rukom.

33′ – ISKUPLJENJE DAVIDOVCA

Iskupio se Davidovac za grešku kod trojke Gedraitisa. Prvo je uhvatio loptu u napadu, a potom se odličnim kretanjem izborio za lagane poene pod košem .Gedraitis  daje novu trojku, a Lojd pokazuje zbog čega je toliko dobar u napadu. Daje svoj 25. poen na meču (74:57).

31′ – NASTAVAK BEZ SEMAFORA

Posle nešto duže pauze utakmica je nastavljena. Semafori ne rade, ali sat za merenje vremena četvrtine i za napad radi. Lojd je fauliran na šutu za tri, pogodio je sva tri penala. Davidovac potom pravi faul. Gedraitis ostaje sam, pogađa trojku, Obradović opominje Davidovca, da nije smeo da ostavi njega samog. Kuzmić je blokiran na šutu, ali je uspeo da uhvati promašaj i da je vrati u koš (68:52).

30+’PROBLEMI SA SEMAFOROM

U pauzi između treće i četvrte deonice je došlo do velikih problema sa satom. Nijedan od satova nije radio, kao ni semafori, pa se čekalo na početak poslednjeg kvartala dok su sudije pokušavale to da reše sa zapisničkim stolom.

30′ – LOJD PREKIDA SERIJU BASKONIJE

Krenula je Baskonija u dobru seriju. Lojd je to prekinuo poenima posle prodora, uz to je fauliran. Međutim, bio je ljut zbog faula Gedraitisa, tvrdio je da je bilo nesportski, želeo je da se obračuna sa njim, arbitri su mu dodelili tehničku. Gedraitis je poklonio poklonjeno bacanje, posle čega je dodatni penal dao i Lojd (63:49). Henri je uspeo da uputi šut pre kraja napada, promašio je. Lojd je promašio, Hol je sprečio kontru sjajnom “krađom”, a Kuridža je poentirao uz zvuk sirene. Zvezda ima veliku prednost pred poslednjih 10 minuta (65:49).

28′ – FAULOVI U NAPADU

Rizikovala je Zvezda i ostavila Dipa samog na šutu za tri, on je to pogodio. Potom je iznudio faul u napadu Davidovca. Sudije dosuđuju treći faul u napadu zaredom. Obradović je ljut zbog toga (60:48).

26′ – SIMONOVIĆ U SERIJI

Nastavlja Marko Simonović da pogađa za tri. Gedraitis je ekspresno odgovorio, posle čega ga je Piters faulirao i time uveo svoj tim u bonus. Posle tajm-auta Volden sjajnom asistencijom pronalazi Davidovca koji pod košem daje lake poene (58:41).

25′ – RASTE PREDNOST CRVENO-BELIH

Vildoza pogađa trojku u tranziciji, ali na to Zvezda ima odgovor. Lojd i Simonović daju trojke i povećavaju vođstvo crveno-belih. Ivanović je besan na svoje pulene (53:38).

MN Press

23′ – ZVEZDA RAZIGRANA

Odlična igra Zvezde u drugom delu. Simonović postiže trojku, Džekiri pravi faul u napadu, to mu je druga lična (47:33).

22′ – PRVA DVOCIFRENA PREDNOST

Lojd pogađa za tri i donosi prvu dvocifrenu prednost srpskom timu (41:31). Dragić gubi loptu na drugoj strani, Lojd je fauliran na šutu za tri. Lojd daje sva tri penala (44:31).

21′ – POČELO JE DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme je počelo u “Pioniru”. Zoran Dragić je pokušao za tri, promašio je ceo obruč. Kuzmić je uspeo da bude brži od sirene i da završi napad (38:31).

20′ – ZVEZDA VODI NA POLUVREMENU

Obradović završnicu poluvremena igra sa trojicom bekova, tu su Volden, Hol i Lojd. Upravo je Hol trojkom prekinuo prazne minute svog tima. Volden sprečava lake poene faulom, to mu je druga lična. Polonara promašuje oba slobodna bacanja, lopta ostaje u posedu Baskonije. Sudije na kratko prekidaju meč zbog problema sa satom koji meri vreme za kraj četvrtine. Polonara se odlično kreće, dolazi do lakih poena, Obradović traži tajm-aut pred poslednji napad u četvrtini. Presing Baskonije, Davidovac je jedva preneo loptu. Lojd je krenuo na prodor, vratio do Hola, njegov šuta za tri se odbio od obruča, Lojd je uhvatio loptu, pokušao da je vrati u koš, ali je ona ušla i izašla iz obruča. Zvezda ima prednost na poluvremenu (36:31).

18′ – MINI-SERIJA BASKONIJE

Pravi Baskonija mini-seriju od četiri uzastopna poena (33:29).

17′ – HENRI MAŠI ZAKUCAVANJE

Igrala je Zvezda dobru odbranu, ali nije pratila Pitersa koji se iskrao i zakucao. Lazić je poentirao potom, a onda jedan detalj koji se ne viđa često. Henri je prošao do koša, krenuo na zakucavanje i promašio ga. Rit pravi odličan potez u reketu,  ali ne uspeva da poentira. Kuridža iskusno ne odustaje od lopte i tera Polonaru na grešku u koracima. Hol ne uspeva da pogodi posle prodora (33:25).

15′ – LOJD I VOLDEN ODBIJAJU NALET

Zvezda pravi male greške u odbrani, Henri ostaje potpuno sam i to kažnjava. Lojd traži šut, promašuje, ali lopta dolazi do Kuzmića, on je vraća Lojdu koji ne pravi istu grešku. Henri ne uspeva da uzvrati, a Volden posle dribilinga pogađa trojku i vraća osetniju prednost srpskom timu (31:23).

13′ – OBRADOVIĆ LJUT ZBOG SKOKOVA

Igra Zvezda odlično u odbrani. Hol sjajnom blokadom sprečava lake poene Pitersa, ali u nastavku Baskonija dva puta dolazi do skokova u napadu, Piters poentira, a Obradović je vidno ljut zbog toga i traži tajm-aut (25:21).

11′ – KUZMIĆ DOBAR U REKETU

Gedraitis trojkom započinje drugu deonicu. Potom je Hol pronašao Kuzmića koji se odlično snalazi u reketu i dolazi do novih lakših poena (25:19).

10′ – ODLIČNA PRVA ČETVRTINA ZVEZDE

Vildoza daje trojku, Zvzeda greši pri izvođenju lopte pod košem, Henri krade loptu i daje lagane poene. Kuridža se na drugoj strani odlično snalazi u reketu i poentira preko Pitersa. Henri je krenuo na polaganje, Rit ga je stigao i blokirao. Hol je uzeo loptu i poentirao sa poludistance pre zvuka sirene. Zvzeda posle prve četvrtine ima sedam poena prednosti (23:16).

9′ – SERIJA TROJKI ZVEZDE

Na trojku Rita se nadovezao dalekometni hitac Dobrića. Duško Ivanović je ljut, tražio je minut odmora (19:11).

8′ – DUGI NAPADI ZVEZDE

Prethodnih nekoliko napada košarkaši Zvezde rešavaju tek u poslednjim sekundama. Kod prvog je Volden pokušao da iznudi faul pri šutu za tri, arbitri nisu reagovali, potom je umesto trojke napravio par koraka naprad i pogodio. Henri poentira, da bi ponovo duži napad usledio, Rit je bio brži od sirene i dao je trojku (16:11).

6′ – VOLDEN SIGURAN SA PENALA

Lojd gradi sebi poziciju za šut i pogađa, potom udara sjajnu blokadu Džekiriju, ali iz trećeg pokušaja Baskonija poentira preko Polonare za izjednačenje (9:9). Volden ide na prodor, fauliran je, pre izvođenja penala je došlo do prvog TV tajm-auta. Ušli su Kuridža i Dobrić umesto Lojda i Lazića, dakle cela prva petorka je zamenjena u 6. minutu meča. Volden daje oba penala (11:9).

5′ – OBRADOVIĆ KREĆE SA SERIJOM IZMENA

Ono što je bilo primetno u dosadašnjim mečevima Obradovića na klupi jeste da voli da pravi veliki broj izmena. Prva je bila trostruka, izašli su Simonović, Kuzmić i Hol, ušli Volden, Davidovac i Rit. Polonara daje trojku (9:7).

4′ – HOL KOMPLIKUJE

Hol previše komplikuje u organizaciji napada, pravi grešku, posle koje Gedraitis daje poene u kontri. Hol zatim kreće u prodor, promašuje, Vildoza je promašio trojku (7:4).

2′ – LAGANI POENI KUZMIĆA

Polonara prekida seriju srpskog tima poenima sa penala. Lojd odlično “čita” odbranu, pronalazi Kuzmića koji je ostao sam pod košem za lake poene (7:2).

1′ – SAVRŠEN POČETAK ZVEZDE

Obradović je krenuo meč sa Simonovićem na poziciji četiri. Prve poene dao je Lojd, pogodio je trojku, Simonović se potom odlično snašao pod košem (5:0).

18:51′- LOJD MOŽE I IZA KOŠA

Zanimljiv snimak stigao je iz Pionira, na njem use vide odlične šuterske sposobnosti Džordana Lojda. Može da pogodi i iza koša.

18:43′ – ZVEZDA JE SPREMNA

Iz Zvezde su poručili da s uspremni za početak utakmice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike