Budućnost puna optimizma dolazi na derbi s Partizanom

10.10.2020

05:41 >> 08:11

0

Autor: Adam Štulić

Petar Mijović i Vili Rid ističu da Podgoričani imaju način da slave u Beogradu

Budućnost puna optimizma dolazi na derbi s Partizanom
Copyright MN Press

Prvi ovosezonski derbi ABA lige igra se u Hali sportova “Ranko Žeravica”. Košarkaši Partizana u subotu od 20 časova dočekuju Budućnost, posle veoma uspešne evropske nedelje koja je iza oba tima.

Podsetimo, crno-beli su na istom mestu u utorak savladali Veneciju, dok su se Podgoričani trijumfalno vratili iz Francuske, gde su bili bolji od Metropolitansa.

– Partizan je izuzetno čvrst rival. Iza njih je važna pobeda i dobra partija, takav utisak poneće u ovaj meč. Znamo da će protiv nas igrati sa mnogo energije – rekao je MVP drugog kola Evrokupa Vili Rid, dodavši da Budućnost ima čemu da se nada u Beogradu.

– Naš cilj je da na teren izađemo sa maksimumom energije i da taj nivo čuvamo tokom meča, te da se fokusiramo na timsku igru. Ako to učinimo, ako se budemo držali plana, verujem da ćemo se kući vratiti s pobedom – rekao je Amerikanac.

Strateg “plavih” Petar Mijović istakao je nekoliko detalja na koje će njegovi izabranici morati da obrate posebnu pažnju, alo žele da dođu u priliku da trijumfuju.

– Očekujem da odgovorimo na njihovu čvrstinu. Da dominaciju Partizana na određenim pozicijama svedemo na minimum. I da onda, praćenjem zahteva u taktičkom smislu, te defanzivnom disciplinom i skokom uspostavimo kontrolu. Moramo meč da uvedemo u igru na jedan posed, na jednu loptu, iz čega možemo da izađemo kao pobednici – kazao je Mijović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike