Telesport: Čović ponovo u ratu sa ABA ligom, rukavica u lice rukovodstvu takmičenja!

01.10.2022

20:26

2

Ne može bez tenzija

Telesport: Čović ponovo u ratu sa ABA ligom, rukavica u lice rukovodstvu takmičenja!
viber_image_2022-06-06_22-17-28-759 - Copyright 24sedam

Nekako smo, nažalost navikli da ABA ligu prate razni problemi, prozivke, saopštenja, nezadovoljstvo, otrovne strelice, od utakmica do zvaničnih sastanaka. Ruku na srce, ovog leta ih jeste bilo nešto manje, međutim, kada se činilo da bi ipak moglo da se priča uglavnom u košarci, timovima, pojačanjima, te da bi činjenica da je region dao dva predstavnika Evroligi mogla da spusti tenzije, dešavanja nas demantuju, piše teleport.rs

Ovoga puta nisu večiti rivali u direktnom sudaru, već Crvena zvezda i ABA liga, iako se naravno to tiče i Partizana. Pre nešto manje od mesec dana, predsednik crveno-belih, Nebojša Čović, u intervjuu Sport Klubu izneo je niz kritika na račun organizacije regionalnog takmičenja. Pored toga što je rekao da nije prisustvovao skupštinama lige, te optužio neimenovane pojedince da ruše Zvezdu koja se bori za pravedno takmičenje, tema je bila naslovni sponzor takmičenja, AdmiralBet.

– Prošle godine smo glasali za tog sponzora. U redu je da liga dobije 400.000 evra, to je trogodišnji ugovor, da bi se u novembru pojavilo da je taj nazivni sponzor i zlatni sponzor Partizana. I da Partizanu daje 450.000 evra. Mi smo rekli, u redu, dajte onda svim klubovima po toliko. Na šta to liči, kako da držim zlatnog sponzora Partizana kod mene na terenu, ili kako Partizan da drži mog zlatnog sponzora? To nije normalno, ako hoćete iskreno. Ne, ništa, svi su se pravili mrtvi. Ništa se nije dogodilo. Kao što se sada svi prave mrtvi za ove neuspehe reprezentacije. Kao, pusti, to je Srbija, trajaće priča tri, četiri dana i posle ćemo sve pod tepih. To smo videli i iz saopštenja koja su stigla u petak. Nemojte da nas više lažete, nemojte da nas pravite budalama. Pa smo onda rekli da je u redu i hajde da sad sa Admiralbetom napravimo varijantu, da podelimo klubovima isti novac. I onda svi su za, pa niko nije za, jedni kažu u redu, drugi deo klubova ’mi samo hoćemo da igramo’. Šta hoćete da igrate?

Epilog je taj da se uprava Zvezde nije zaustavila na kritikama, te je nastavila sa nedoličnim ponašanjem. Tokom utakmice protiv MZT-a, domaća ekipa nosila je dres sa logom ABA lige ali bez generalnog sponzora. Za nekoga vid protesta, za nekoga provokacija. Odlučili su se crveno-beli za ovaj korak bez obzira na to što bi mogli da snose zakonske posledice, s obzirom na da je ovaj potez kažnjiv, iz očiglednih razloga. Sada ćemo videti reakciju rukovodstva lige, ostalih klubova i samog sponzora, ipak, kako god se završilo, guranjem priče pod tepih ili eskalacijom u vidu kazne, ni uvod sezone neće proći bez turbulencija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: telesport.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike