Apel Predraga Danilovića: Klubovi, dajte Kokoškovu sve igrače za "balon" u Gruziji

31.12.2020

08:48 >> 08:51

0

Autor: D. B.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije otvoreno o ambicijama na OI, stanju u košarci i rezultatima Zvezde i Partizana

Apel Predraga Danilovića: Klubovi, dajte Kokoškovu sve igrače za "balon" u Gruziji
MN Press - Copyright MN Press

Kucnuo je čas da svi klubovi u Srbiji prepoznaju da je nacionalni interes iznad klupskog! Ovo je poruka koju je predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Saša Danilović, poslao svima na kraju 2020. godine.

Pročitajte još

U velikom intrevjuu za “Sportski žurnal” Danilović je otvoreno govorio o problemima u srpskoj košarci, otkrio je na koga će od igrača selektor Igor Kokoškov moći da računa tokom kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre, ali i čemu se nada kada su u pitanju rezultati u Tokiju.

Prva obeveza naše reprezentacije je u Gruziji. Ovim putem apelujem da se klupski interesi u tih nekoliko dana stavi na stranu i da se selektoru Kokoškovu omogući da na raspolaganju ima sve igrače iz domaćih klubova koje bude pozvao. Pri tome razumem sve obaveze klubova, ali smatram da je u ovom slučaju prioritet da se naša reprezentacije kvalifikuje na EP. Kada se radi o nacionalnom interesi svi treba da budemo u  službi njegovog ostvarenja – objasnio je Danilović.

Drugi prioritet seniorskog tima biće kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre i turnir koji će se odrigati u Beogradu. Danilović je jasno objasnio i na koga će u tom periodu moći da računa.

Ne verujem da ćemo moći da računamo na sve NBA igrače za kvalifikacioni turnir u Beogradu, ali se iskreno nadam da će svi ili najveći broj njih biti u timu na OI. Možemo da imamo izvrstan sastav, po jačnini ravan onom iz 2019, a možda i jači. Da bismo uradili najbolji mogući posao, potrebno je da izvučemo pouke sa SP u Kine i da nas povrede zaobiđu

Osim košarkaša, koji tek treba da izbore mesto na OI, Srbija već ima dva tima koji će braniti čast zemlje košarke u Tokiju.

– Ne želim da obećavam medalje, ali sam siguran da su igrači ti koji bi najviše voleli da ih osvoje i da ćemo da uradimo najbolji mogući posao da do njih dođemo. Sve pohvale zaslužuju košarkašice koje su ove godine kvalifikove za OI i EP. U Tokio su direktno otišla i ekipa u „tri na tri“ tako da imamo tri šanse za osvajanje medalje što je velika stvar za našu košarku.

Kada je reč o razultatima klubova u ovoj, po svemu čudnoj godini, Danilović je više nego jasan.

Voleo bih da Zvezda i Partizan imaju bolje rezultate. Ne bih da kritikujem ili opravdavam, ali prilikom ocenjevanja učinaka moraju se uzeti u obzir i virus i povrede, ali i nenormalni uslovi u kojima se igra. Od ogromnog uticaja je i to što se igra u praznim dvoranama, praktično kao da igrate trening utakmicu. Kao predsednik Saveza voleo bih da ima više naših igrača, da u oba kluba igraju mladi, talentovani – objasnio je Predrag Danilović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike