Zvezda opet pala u finišu: Fener sprečio senzaciju!

10.11.2022

18:55

0

Crveno-beli izgubili od Fenera sa 93:79 u 7. kolu Evrolige

Zvezda opet pala u finišu: Fener sprečio senzaciju!
Košarkaši Crvene zvezde, Martin, Vildoza i Petrušev - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su i šesti poraz u Evroligi.

Crveno-beli poraženi su u Istanbulu od Fenera sa 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22) u 7. kolu Evrolige.

Crevno-beli su ponovo pali, ali stekao se utisak da je i rezultat mogao da bude bolji za srpskog predstavnika, ali opet su bili kobni poslednji minuti utakmice. 

Činjenica je da je Zvezda bila lišena nekoliko bitnih igrača, ali i pored toga veći deo meča su odigrali dobro, parirali domaćinu, ali opet je bilo dosta praznih minuta, što je turska ekipa iskoristila i na kraju zasluženo stigli do novog trijumfa.

Ipak, trener Vladimir Jovanović može biti zadovoljan nekim stvarima, pre svega igrom Nemanje Nedovića, kome je ovo defintiivno najbolja utakmica od kako se vratio u Zvezdu i povratak Ognjena Kuzmića, koji je odlično parirao domaćim centrima. 

Nema dileme da će u stručnom štabu Zvezde morati da rade u narednim minutama zbog praznih minuta koji se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. 

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 13, Lazarević 6, Lazić 5, Martin 3, Ivanović 6, Ilić, Nedović 17, Kuzmić 9 (6sk), Petrušev 8, Bentil 12

FENERBAHČE: Motli 25 (10 sk), Birsen, Hazer, Vilbekin 1, Edvards, Mahmutoglu 20, Dejvis 10 (6sk), Pjer 10 (5as), Džekiri 2, Gudurić 17 (5sk), Buker, Kalates 8 (6as).

 

BLOG UŽIVO:

40. minut - KRAJ. Zvezda poražena 93:79

38. minut - Fener ponovo imaju dvocifrenu prednost (81:69). Olakašnje i za naviječe domaće ekipe.

36. minut - Ovo nije dobro. Fener sa dve trojke, preko Gudurića i Kalatesa ide na plus (76:67). Zvezda sve u težoj situaciji.

34. minut - Ponovo se odlepio Fener, ali sve je i dalje otvoreno. Problem je peti prekršaj Petruševa. 

32. minut - Odličan početak Zvezde u poslednjoj četrvtini. Seriju prave od 8:0. Ponovo neizvesna utakmica. 

Kreće četvrta četvrtina:

 

 

30. minut - Utisak je da je Fener lako ostvario prednost u trećeoj deonici (66:57). Da li Zvezda ima snage za još jedan preokret. 

27. minut - Domaćini održavaju prednost od pet poena (61:56). Imali su izabranici Vladimira Jovanovića nekoliko grešaka u napadu.

25. minut - Zvezde je lako ispustila četiri poena prednosti, Fener pravi seriju 9:0. Kao i u prethodnim mečevima pad u nastavku. (56:50) 

23. minut - Srpski predstavnik održava prednost i hrabro igraju protiv domaćina. Samo neka tako nastave (50:46).

 

 

21. minut - Odlična serija Zvezde, prave seriju 8:0 i sve poene postigao je Vildoza, zatim se priključio i Nedović i vode 48:42.

Kreće drugo poluvreme:

 

20. minut - Zvezda na poluvreme otišla sa minusom od jednog koša (42:41). Ipak, treba biti zadovoljan igrom u prvih 20 minuta, pre svega partijom u drugoj četvrtini. 

18. minut - Krenuli su da se jure sa Fenerom, to nikako ne odgovara Zvezdi. Domaćini idu na plus 3 (41:38). Jovanović odmah traži tajm-aut.

16. minut - Zvezda je imala prednost od pet poena (34:29), ali preko Gudurića Fener izjednačuje (34:34). Očekuje nas uzbudljiva završnica prvog poluvremena.

14. minut - Crveno-beli pariraju domaćinima, rezultat je egal (29:29). Definitivno do sada najbolja partija Nedovića od povrataka u redove crveno-bele sa devet poena, ali i odličnom organizacijom igre. 

 

 

12. minut - Prvo vođstvo crveno-belih na meču (25:24). Veliki doprinos Kuzmića i Nedovića za totalni preokret.

Početak druge četvrtine.

Nedović trojkom sa osam metara crveno-bele vraća na samo pola koša minusa (24:23). Tako je završena prva četvrtina.

10. minut - Odlična serija crveno-belih 8:0, pre svega to se odnosi na dobru igru u defanzivi. (23:20).

 

 

9. minut - Period kada su efikasni sa obe strane. Fener održava dvocifrenu prednost (23:13). Ipak, Bentil serijom od četiri poena, smanjuje prednost domaće ekipe (23:16). 

8. minut - Mini serija Zvezde 4:0, defintivno je dosta pomoglo to što je na terenu Kuzmiću (18:10).

Zvezda najveći problem ima pod koševima. Kuzmić ušao na parket i to je njegov prvi nastup u sezoni. 

6. minut - Već je dvocifrena prednost za domaćine, loš početak Zvezde. Ovo nije dobro (18:6). Motli dominantan pod koševima. serija 11:0.

5. minut - Fener u seriji od 7:0. Zvezda nema rešenje za Hejesa i Motlija. (13:6). Prednost koja zabrinjava, zbog toga Jovanović traži prvi tajm-aut. 

3. minut - Zvezda relativno dobro krenula u odbrani, ali su primili jeftino poene, ali domaći igrači dobro šutiraju iz daljine. Trenutno 7:6 za Fener.

1. minut - Posle nekoliko neuspešnih napada sa obe strane, crveno-beli prvi dolaze u vođstvo, ali odmah uzvraća Fener.

Kreće meč: 

 

 

Prvu loptu ima Zvezda

Petorka Zvezda: Vildoza, Petrušev, Bentil, Holand, Lazarević.

Gudurić pred početak meča totalno opušene, slika se sa navijačima Fenera.

 

Trener Zvezde Vladimir Jovanović otkrio je da ih očekuje u Istanbulu težak meč, jer su u Tursku otputovali sa 10 igrača.

 

 

Imamo 10 igrača, muči nas i stomačni virus, nemamo i neke igrače koji su sa reprezentacijom, i sada od te priče da nas ima 16-17 ostali smo na 10 igrača. Videćemo u kakvom sastavu ćemo biti u Istanbulu, Stefan Marković je neizvestan da li će uopšte putovati sa ekipom. Ostali, još nekoliko njih su takođe imali simptome stomačnog virusa pre i tokom utakmice sa Zadrom - kazao je Jovanović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike