KRAJ: Borac-Crvena zvezda 64:95

11.10.2020

14:45 >> 17:02

0

Crveno-beli ubedljivi na gostovanju u Čačku

KRAJ: Borac-Crvena zvezda 64:95
Copyright Promo/ABA/Borac/Duško Radišić

Evroliga ili ABA liga, Zvezda igra isto. Izabranici Saše Obradovića su u potpunosti kontrolisali dešavanja na parketu i ostvarili laku pobedu u regionalnom takmičenju – 64:95 (13:23, 18:23, 21:25, 12:24).

Nerešiva enigma za domaćina bio je nezaustavljivi Džordan Lojd. za svega 15 minuta u igri je dao 21 poen i to uz samo jedan promašaj iz igre. Upravo je on bio i najefikasniji akter meča. Pratili su ga Hol sa 14 (7as) i Rit sa 13 poena. U Borcu su se istakli Džouns sa 16 i Tornton sa 13 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu 24sedam.

40′ – KRAJ

Utakmica je Završena. Zvezda je ubedljivo slavila – 64:95

37′ – ČEKA SE KONAČAN REZULTAT

Zvezda u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu. Dobrić beleži novu fantastičnu blokadu, a jedino pitanje u Čačku je kojim rezultatom će se meč završiti. Na tri minuta pre kraja Zvezda vodi sa 30 razlike (59:89).

35′ – ZVEZDINA ŠETNJA

Rade košarkaši Zvezde na terenu sve što požele. Momenat kada se Hol prošetao do koša i dao lagane poene je bio znak za Marinovića da novim tajm-autom proba da razbudi igrače i smanji razliku (59:83).

32′ – SERIJA TROJKI

Šut za tri poena obeležava početak treće deonice. Hol i Volden na jednoj, Čarapić na drugoj strani. To je prekinuo Rit poenima za dva za velikih “+24” (55:79)

30′ – “+19” ZA KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Promašaji za tri su obeležili završnicu treće deonice. I jedni i drugi nisu supevali da pogode dalekometne hice. U tom periodu se istakao i mladi Miletić koji je uspeo da dođe do nekoliko poena i da skine jednu loptu sa obruča. Seriju promašaja za tri je prekinuo Simonović. Miletić je potom napravio faul u napadu, a Obradović tražio tajm-aut da nacrta poslednji napad u deonici. Hol nije uspeo da poentira, šut Đokovića sa pola terena nije završio u košu. Zvezda ima 19 poena prednosti pred poslednji kvartal (52:71).

27′ – ZVEZDA ČUVA VOĐSTVO

Kočović i Miletić dolaze do poena za domaćina, Kuridža to prekida poenima sa penala. Simonović potom pravi treću ličnu grešku. Kočović je polovičan sa penala ,Dobrić promašuje trojku, a Miletić poentira, sudije pokazuj uda je napravio grešku u koracima (49:66).

25′ – DOMAĆIN BEZ REŠENJA ZA LOJDA

Lojd je veoma raspoložen za igru. Pogađa posle prodora, potom udara “rampu” Smitu, a onda asistira Kuridži za lake poene. Na pet minuta pre kraja treće deonice Zvezda ima 19 poena prednosti (43:62):

24′ – TORNTON I DŽOUNS DRŽE BORAC

Tornton je poentirao, Lazić dao trojku, a Džouns je zatim bio siguran sa penala. Lojd je napravio grešku u vođenju lopte, a Džouns ponovo poentira (40:55).

22′ -LOJD RASPUCAN

Smit je započeo drugo poluvreme poenima. Lojd je uzvratio, a Kuzmić je bio polovičan sa penala. Hol zatim krade loptu Torntonu, a Lojd daje novu trojku (33:52).

20′ – PREDNOST ZVEZDE NA POLUVREMENU

Zvezda ima veliku prednost posle prvih 20 minuta utakmice u Čačku (31:46).

19′ – VOLDEN ZA “+20”

Volden pogađa trojku koja donosi Zvezdi 20 poena prednosti (26:46). Gavrilović uzvraća istom merom već u sledećem napadu (29:46).

18′ – KURIDŽA POGAĐA, SIMANIĆ BLOKIRA

Pogodio je Kuridža, dok se Borac muči da pronađe šut. Do poena dolaze uglavnom sa linije penala. Džouns je bio siguran, a u igru je ušao Simanić koji je odmah upisao blokadu (24:42).

16′ – OBRADOVIĆEV TAJM-AUT DAO REZULTAT

Odmah po povratku na teren Hol i Lojd daju trojke. Smit promašuje otvorenu trojku, a Hol uspeva da iznudi faul i sa linije penala vraća veliku prednost (31:38).

15′ – KOČOVIĆ UZVRAĆA

Nikola Kočović drži Borac u igri. Seriju Zvezde prekinuo je Nerandžić, da bi tada Kočović bio polovičan sa penala, pa je dao trojku pod faulom Lojda. Obradović je bio ljut, tražio je tajm-aut, bio je oštar prema svojim izabranicima, a Kočović je promašio dodatno bacanje.

13′ – RASTE PREDNOST

Vođstvo Zvezde se povećava. Simonović je promašio trojku, Borac nije na pravi način zatvorio reket, Rit je to iskoristio za lagane poene (15:30).

12′ – GREŠKE I KORACI

Kuridža pogađa jedno slobodno bacanje, Kočović na isteku napada pokušava trojku sa 10 metara, ni blizu nije bio. Potom se Hol i Lojd nisu razumeli sa dodavanjem, Lojd je stigao loptu nekako da ne izađe u aut, ali je Kuridža napravio grešku u koracima (13:24).

10′ – DVOCIFRENA PREDNOST U PRVOJ DEONICI

Davidovac je krenuo na prodor, poslao povratni pas za Rita koji ostaje sam i pogađa trojku. Smit poentira uz zvuk sirene, Zvezda ima dvocifrenu prednost posle prve deonice (13:23).

9′ – BLOKADA, PA TROJKA

Dobrić sjajnom blokadom zaustavlja Torntona, posle toga Volden pronalazi Davidovca koji pogađa trojku (11:20).

7′ – PRIKLJUČILI SE VOLDEN I RIT

Posle Lojdove serije, priključili su se Volden i Rit sa poenima. Miletić je uspeo da poentira za domaćina između koševa njih dvojice, a Marinović traži minut odmora (9:15).

5′ – LOJD POGAĐA

Posle pet minuta igre u prvoj deonici Zvezda ima prednost. Razigrao se Lojd koji je dao pet poena za svoj tim (7:11).

3′ – BEZ SERIJA NA STARTU

Posle tri minuta igre rezultat je nerešen (6:6). Lojd i Hol su doneli prednost crveno-belima, pa je Džouns pogodio trojku.

1′ – FUDBALSKI POČETAK

Utakmica u Čačku počela je tako što je za prvih 60 sekundi meča viđen samo jedan poen, postigao ga je Simonović sa linije penala.

16:55′ – STARTNE PETORKE

Poznate su startne postave.

Za Zvezdu kreću Hol, Lojd, Lazić, Simonović i Kuzmić.

Za Borac kreću Džouns, Čarapić, Tornton, Todorović i Nerandžić.

16:47′ – JOŠ MALO DO POČETKA

Ostalo je još malo do početka utakmice u Čačku

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike