Dolazi nam Partizan, to je silan motiv! Trener Borca najavio praznik košarke u Čačku!

05.11.2022

10:15

0

Autor: 24sedam

Marinović dočekuje najtrofejnijeg trenera Željka Obradovića

Dolazi nam Partizan, to je silan motiv! Trener Borca najavio praznik košarke u Čačku!
Copyright Photo: KK Borac/Duško Radišić

Čačak će u nedelju (17.00) biti prava destinacija za sve ljubitelje košarke. U goste Borcu dolazi Partizan u okviru 6. kola AdmiralBet ABA lige.

Domaći u ovaj meč ulazi bez trijumfa u prvih pet kola dok gosti imaju maksimalan učinak na startu šampionata. Zbog toga je svima jasno ko je apsolutni favorit u ovom duelu, baš kao je svima jasno da to na parketu ne mora ništa da znači.

- U nedelju će biti praznik košarke u Čačku, u to sam ubeđen. Sam pomen Partizana nam daje silan motiv da odigramo najbolje što u ovom momentu možemo - rekao je trener Borca Marko Marinović za zvanični sajt kluba, pa nastavio:

- Naravno, bilo bi glupo da pretimo Partizanu, jer je to evroligaška ekipa. Crno-beli sastav je pun odličnih košarkaša, koji godinama igraju na najvišem nivou. Dovoljno je da čovek pogleda roster, pa da mu bude jasno kakav je to tim - dodao je on.

Iako uz Borac stoji "nula" na tabeli, niko u klubu ni ne pomišlja na mahanje belom zastavicom bez obzira na ime rivala.

- Nikad se nismo predali, što smo pokazali u tri utakmice koje smo tesno izgubili. Poraženi smo u poslednjim sekundama, što pokazuje da smo se borili do samog kraja. Nismo briljirali, ali nismo ni podigli belu zastavu. Tako i ovog puta moramo izaći na teren i odigrati što je moguće bolje - rekao je Marinović.

Govoreći o startu sezone, Marinović je naveo da nikako ne može da bude zadovoljan.

- Imamo pet poraza, a to niko od nas nije očekivao. Ali, kao što sam već jednom rekao, pobede i porazi su sastavni deo sporta. Trenutno smo u krizi rezultata, ali se nećemo predati, već ćemo se potruditi da iz nje što pre izađemo - rekao je Marinović.

- Jedini način je da nastavimo da vredno radimo. Potrebna nam je hitno pobeda da bismo dobili elan da nastavimo da se borimo -  istakao je trener Borca.

On je rekao i da se nada da će dvorana u Čačku na sutrašnjem meču biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer će, kako je naveo, "publika imati šta da vidi".

- Smatram da nema potrebe za nekom specijalnom pozivnicom, jer u Čačak dolazi ekipa koja igra Evroligu, a koju predvodi Željko Obradović, najtrofejniji trener - zaključio je Marinović.

AdmiralBet ABA liga, 6. kolo

Petak:

MZT - Mornar 77:94

Split - Cibona 82:74

Subota:

Igokea - Budućnost 20:00

Mega - Studentski centar 12:00

Nedelja:

Borac - Partizan 17:00

Cedevita Olimpija - FMP 19.00

Crvena zvezda - Zadar 18:00

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike