Irving suspendovan zbog svojih antisemitskih stavova! Već se oglasio na Instagramu i poslao poruku Americi (FOTO)

04.11.2022

07:22

0

Autor: 24sedam

Bek Bruklin Netsa uznemirio sportsku javnost u SAD

Irving suspendovan zbog svojih antisemitskih stavova! Već se oglasio na Instagramu i poslao poruku Americi (FOTO)
Kajri Irving - Copyright Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack/

Posle nekoliko dana haosa, sa stotinama izveštaja, saopštenja Netsa, NBA komesara Adama Silvera i uključivanja FBI u celu priču, jedan od najboljih NBA igrača Kajri Irving je odlučio da se izvini jevrejskoj zajednici zbog filma sa antisemitskim porukama koje je promovisao putem društvenih mreža.

Iriving koji je trenutno suspendovan od uprave Bruklin Netsa, nekoliko sati nakon te odluke, obratio se američkoj javnosti preko Instagrama.

- Dok sa istraživao "YHWH" (četvoroslovni hebrejski teonim - prim), postavio sam dokumentarni film koji je sadržao određene antisemitske izjave, lažne narative i jezik koji je bio neistinit i uvredljiv za jevrejsku rasu i religiju, i preuzimam punu odgovornost za svoje postupke.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hélà (@kyrieirving)

 

Zahvalan sam što imam veliku platformu za razmenu znanja i želim da idem napred kroz otvoren dijalog kako bih naučio više i napredovao iz ovoga. Svim jevrejskim porodicama i zajednicama koje su povređene i pogođene mojim postom, duboko mi je žao, izvinjavam se što sam vam naneo bol. U početku sam reagovao emotivno na nepravedno etiketiranje da sam antisemit, umesto da se usredsredim na proces mirenja sa mojom jevrejskom braćom i sestrama koji su bili povređeni zbog mrskih primedbi izrečenih u "dokumentarcu".

Nisam imao nameru da ne poštujem bilo kakvu jevrejsku kulturnu istoriju u vezi sa holokaustom niti da održavam bilo kakvu mržnju. Učim iz ovog nesrećnog događaja i nadam se da ćemo moći da nađemo razumevanje među svima nama. Ja se ne razlikujem od bilo kog drugog ljudskog bića. Tragač sam za istinom i znanjem, i znam ko sam - napisao je Kajri Irving.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike