Adetokunbo živeo u bedi: Majka je cepala čaršave i pravila pelene za braću!

02.11.2022

13:34

0

Autor: 24sedam

Grčki as ponovo se prisetio svojih teških dana u Atini

Adetokunbo živeo u bedi: Majka je cepala čaršave i pravila pelene za braću!
adetokumbo - Copyright Tanjug/AP

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Janis Adetokunbo ispričao je u kakvim je uslovima živeo sa roditeljima i četvoricom braće mnogo pre nego što će sa košarkom stići slava i ogroman novac.

Grk, koji je odrastao u Atini kao dete imigranata iz Nigerije, prisetio se teških momenata dok je od Amerikanaca tražio veću solidarnost sa ljudima u njihovom društvu koji nemaju novca ni za najosnovnije stvari: 

- Pelene bi trebalo da se prodaju za dolar jer su svima potrebne. Postoje porodice koje ne mogu da obezbede potrepštine. Ja to najbolje znam iz mog života sa roditeljima i kako sam odrastao - priča Grk i dodaje:

- Nismo imali pelene. Mama je cepala čaršave i koristila ih kao pelene za moju braću. Nismo imali najmoderniju odeću, ali smo bili puni ljubavi. Odrastali smo uz ljubav i dobrotu. Mladi su budućnost. Što ih više obrazujemo, više im pomažemo, stavljamo ih u poziciju da pomažu drugim ljudima. Od trenutka kada postaneš roditelj, vidiš stvari drugačije.

Pored Janisa (27) i sva njegova braća – Tanasis (30), Kostas (25) i Aleks  (21) igraju profesionalno košarku. Kostas je ove godine u Čikagu, ali trenutno igra za njihov razvojni tim, dok Aleks igra za Visknons Herd u istom takmičenju. Tanasis je zajedno sa Janisom u ekipi Milvokija. 

Janis je nekoliko puta tokom svoje karijere rekao u intervjuima da je kao dete prodavao naočare po atinskim ulicama i da je njegov otac bio fudbaler, ali ne toliko uspešan da bi mogao da obezbedi svojoj porodici ugodan život koji danas imaju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike