Obradović ponovo morao da diže glas: Zar njega neko voli više od mene?! Partizanov trener hvali tim dok drugi traže mane

27.10.2022

21:29

0

Jedna stvar posebno raduje Žoca

Obradović ponovo morao da diže glas: Zar njega neko voli više od mene?! Partizanov trener hvali tim dok drugi traže mane
kkpart-zalgiris-199 - Copyright MN Press

Morao je Željko Obradović da bude zadovoljan posle nove pobede Partizana u Evroligi, izborene na sjajan način protiv vrlo dobrog Žalgirisa.

Ipak, i ovog puta je podigao glas, jer deo novinara kao da je tražio loše stvari u meču, ali je Obradović rekao da mu je drago kad mu se postavljaju takva pitanja, jer tako može "da pomogne" ljudima u praćenju.

- Žalgiris je tim koji igra vrlo snažno i koji uvek ide na pobedu. Igrali su vrlo, vrlo slično kao što su igrali protiv Barselone. Njihova fizikalnost je jako važna. Mi kada smo shvatili kako oni igraju, onda smo igrali kako treba i na kraju pobedili. Čestitam timu na još jednoj važnoj pobedi.

Žalgiris je večeras impresionirao odbranom koju su igrali njihovi visoki i jaki igrači, ali se Partizan prilagođavao i na kraju se nije slomio.

- Oni su tim koji menjaju odbranu tokom cele utakmice. Na kraju smo pokazali da smo naučili sve ono što smo videli u njihove dve utakmice, sve se svelo na svič odbranu. Kad god smo odigrali malo sporije, oni su  kažnjavali. Kad smo iz prvog pasa, onda smo imali problem, i tu mi. Tu je bila utakmica, tu je bilo najvažnije da se odigra pametno u napadu, da se kažnjava ta vrsta odbrane. Ako vratimo film, kako smo izgubili dve utakmice, tako smo večeras pobedili. Tim je reagovao, shvatio i tako smo dobili utakmicu.

Jedan od izveštača je ocenio da se Partizan namučio više nego što je očekivano…

- Utisci mogu da budu i ovakvi i onakvi, ja poštujem svaki, ali ne moram da se slažem. Ja sam analizirao njihove četiri utakmice, to je ozbiljan tim, oni uvek igraju isto. Kada smo počeli da prepoznajemo šta rade, mi smo odigrali najbolje u poslednjim minutima. Oni su odlična ekipa. Apsolutno smo im parirali u skoku, oni su do večeras bili vodeći u skoku u napadu u Evroligi. Znači, neke stvari smo uspeli da uradimo šta smo pripremali. Sve te stvari traže pripremu i koncentraciju. Za mene je bila vrlo dobra utakmica, vrlo sam zadovoljan. To su igrači sami rekli, da je finiš onako kako treba da igramo. Znači da su oni upamtili nešto iz ona dva poraza.

Usledila je molba da se "trenerski objasni" da neko igra 45 sekundi, ali bez pominjanja imena.

- Pomenuću ja: Balša Koprivica. Šta je tu problem? To je moje dete. Zar neko više voli Balšu Koprivicu od mene? Ja pričam s njim dan i noć, Je l' moj problem što je igrao 45 sekundi ili njegov? To je dete mog igrača, to je divno dete, kao i svi. Sutra ću im pokazati video, te greške koje su imali. Ja im kažem uvek, ne pravim vam ja izmenu, vi sami sebe menjati. Čekajte, otvarale su se diskusije zašto neko nije igrao 40 minuta. Bavim se ovim 18 sati dnevno. Igrao je 45 sekundi, možda će sledeći put igrati 38 minuta. I ja bih voleo. I on i svaki drugi mladi igrač.

Obradović je rekao da je posle pet kola jasno da je liga izjednačena i da teško bilo šta može da se nazove iznenađenjem. Kao primer za to je dao pobedu Partizana nad Virtusom, koji je kolo kasnije dobio Real u Madridu.

Bilo je nemoguće ne pomenuti Pantera, koji je dao 26 poena.

- Zato što je čovek odigrao onako kako je odigrao u Baru, tu je šutirao 0/10 i bio je smak sveta. Još tad sam rekao da je to najmanji problem, jer je uzimao rezonske šuteve. Problem su bili nerezonski, nikada igrača nisam izmenio ako ima dobru poziciju, imaš, brate, pravo da šutiraš kako hoćeš. Ako je nerezonski, onda je to problem. Pokazao je karakter, nije ga dotaklo ništa, svestan je kvaliteta koji ima, čestitam svim igračima.

Jedan od novinara je pomenuo statistički podatak da su Eksum i Madar zajedno imali samo tri asistencije, što je formulisano kao "manjak kreacije". Obradović je potom dobio priliku da objasni.

- Nisam video taj podatak, 14 asistencija, 87 poena. Voleo bih da svaku utakmicu da završim sa 40 asistencija, svi treneri to žele. Utakmica je malo drugačija, pripremaju se i oni, izaberu odbranu. Zašto nismo imali asistencije? Imali su oni dosta tu svič odbranu, teško je asistirati u toj situaciji, to smo kaznili u završnici zakucavanjem Lesora. To je posledica reakcije tima. Postoji drugi deo priče, kada igraš dobru odbranu i bržu igru, treba da bude više asistencija. Broj asistencija uvek treba da bude 3:1 u odnosu na izgubljene lopte. Eksum je radio neke druge stvari dobro. Zahvaljujući Madaru smo dobro počeli, pokrenuo nas je, igrao je presing. Uz Lesora, to je bilo kapitalno pojačanje za nas. Mogu da tražim mane, nijedan trener na svetu nema Majkla Džordana, iako bi svi voleli da ga imaju. Treba ih podržati, oni rastu, pričam o Madaru. Odigrao je dobar meč.

Na kraju je dodao:

- Za mene je neverovatno ovo navijanje naših navijača. Kapa dole, ljudi, hvala vam do neba, nastavite tako koliko možete. Imamo Megu u nedelju, sećamo se prošle sezone utakmice sa Megom i šta je ona značila za nas.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike