Efes protutnjao kroz Berlin, Barsa "slomila" Valensiju za deset minuta

13.10.2020

21:01 >> 21:02

0

Autor: Adam Štulić

Vasilije Micic ostvario dabl-dabl, Kalinić se kasno upalio

Efes protutnjao kroz Berlin, Barsa "slomila" Valensiju za deset minuta
Copyright MN Press

Posle dva vezana neuspeha, prvenac u novom izdanju Evrolige ostvario je i Anadolu Efes. Tim koji je prošle sezone bio najbolji do prekida takmičenja usled pandemije virusa korona lako i ubedljivo je slavio na gostovanju protiv Albe – 92:73 (29:14, 24:21, 17:20, 23:17).

Duel u Berlinu praktično je rešen već posle uvodnih pet minuta igre. Efes je furiozno krenuo, poveo 16:3, da bi pitanje pobednika bilo poznato već u završnici prvog poluvremena, kada su izabranici Ergina Atanmana došli nadomak 20 poena viška (51:32).

Srpski plejmejker Vasilije Micić odigrao je odličan meč. Uz 13 poena, dodao je isto toliko asistencija, dok je najefikasniji pojedinac susreta bio njegov saigrač Tibor Plajs (23 p). Dvocifreni poenterski učinak kod Efesa bili su još Danston (13), Simon i Singlton (po 10), dok su u domaćem timu precizniji od ostalih bili Erikson sa 13 i Gifaj sa 12 poena.

Asvel ne igra protiv Panatinaikosa, Zvezda još čeka odluku

U poslednjem meču dana, s obzirom da su dueli Asvela i Panatinaikosa, te Baskonije i Zenita odloženi usled velikog broja zaraženih članova francuskog i ruskog tima virusom korona, Barselona je kao gost bila bolja od Valensije ( – 16:19, 17:16, 21:9, ), i to bez prve zvezde tima Nikole Mirotića, koji je u toku dana dobio pozitivan test na virus korona.

Valensija je posle ubedljivog trijumfa prošle nedelje u Madridu protiv Reala, dobro ušla u duel i sa drugim španskim velikanom, koji je u prvih 20 minuta bio u konstantnom rezultatskom zaostatku. Ipak, pulenima Šarunasa Jasikevičijusa bila je dovoljna samo jedna dobra četvrtina kako bi se iz Valensije vratili kao pobednici.

Niz bez kraja: Mirotić pozitivan na kovid-19

Predvođeni Kalatesom, Klaverom i Abrinesom, Katalonci su u trećem periodu potpuno preokrenuli rezultat i došli do dvocifrenog plusa (54:44), koji im je bio dovoljan da bez prevelike drame privedu meč kraju i pored toga što je Nikola Kalinić u završna tri minuta postigao 11 poena i na trenutak (66:60, 38. minut) ugrozio već upisanu pobedu.

Šmits je sa 15 poena bio najefikasniji igrač utakmice, Kalates je postigao poen manje, dok su Dejvis i Abrines meč završili sa po 11 poena. Domaćina su poenterski predvodili Dubljević i Kalinić (po 13, jedini dvocifreni u Valensiji), a Vanja Marinković je poslednji zvuk sirene dočekao sa tri poena pored svog imena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike