Debata 24sedam: Dalipagić, Ražnatović i Paspalj o aktuelnom trenutku u košarci

14.10.2020

04:40 >> 10:33

0

Autor: Milan Nastić

Haos koji je zavladao u svetu igre pod obručina zbog koronavirusa preti da ponovo ugrozi nastavak takmičenja

Debata 24sedam: Dalipagić, Ražnatović i Paspalj o aktuelnom trenutku u košarci
Copyright Profimedia

Gotovo da se iz minuta u minut smenjuju vesti u kojima se obično izgovara “koronavirus” i “košarka”. Ubaci se i dodatna odrednica “Evroliga” ili “Evrokup”, ali je suština manje-više ista. Ili govorimo o tome ko se od igrača zarazio, odsnono ko je bio pozitivan na testovima ili o tome kako neki od timova gubi meč službenim rezultatom i to zbog toga što nema dovoljno zdravih igrača da bi odigrali meč.

Šta će se dogoditi sa ostatkom sezone koja je tek počela da se zahuhtava? Kakava je sudbina velikih takmičenja i šta je rešenje? Reč smo dali onima koji bi to mogli da najbolje procene, dvojici legendi Draženu Dalipagiću i Žarku Paspalju i čoveku koji zna dešavanja u malom prstu, verovatno najmoćnijem agentu u Evropi, Miodragu Mišku Ražnatoviću.

– Nisam siguran da ovo može da se završi kako su u Evroligi predvideli. Ne znam da li imaju plan B, ali kako stvari stoje, čini mi se da nemaju. Bojim se da i finansijski ne stoje dobre, ne znam kako oni mogu da nabave 300 miliona da bi organizovali takmičenje kao što je bio slučaj u NBA. Nešto pokušavaju, ali ne znaju šta hoće. U ABA ligi, što sam čuo malo je bolja situacija, vidim da oni imaju neke varijante, da se igra u jednom gradu, nekoliko kola, pa tako u red. Naravno, ovde je lakše organizovati – objašnjava za 24sedam Žarko Paspalj.

MN Press

Bivši reprezentativac ističe da čelnici Evrolige i Evrokupa pokušavaju na silu da izguraju svoju prvobitnu ideju.

– Lutaju, mislim da ne znaju šta rade kao da na silu nešto pokušavaju, što realno nije ostvarljivo. Kako njihova glava radi, to niko ne zna. Ne može da se porede klubove u Americi i Evropi. Kod nas nisam siguran da dve ekipe imaju svoje avione, a to je tamo normalno. Koji klub u Evroligi ili Evrorkupu je profitabilan, a tamo je drugačija situacija. I još mnogo stvari koje ne mogu da se porede. Pritom Amerika je jedno tržište, a u Evropi dolaze ekipa iz različitih zemalja, gde su drugačije mere – zaključio je Paspalj.

Legendarni Dražen Dalipagić smatra da sport pod obručima mora da se nastavi, ali nije mu jasno kako će sve to izgledati posebno tokom sve većeg broja obolelih.

MN Press

– Košarka mora da se igra. Sada u kakvim okolnostima, e to mi nije baš jasno. Vidim da ljudi koji vode Evroligu pokušavaju sa jednim modelom, koji ne znam da li će uspeti da se ostvari. Videćemo šta će biti sa koronom, ne smatram da je situacija gora, nego kad je bio onaj prvi talas na proleće. Ništa mi više nije jasno, ni oko korone, ali ni oko košarke. Samo znam da ako nas opet zatvore, imamo međusobno svi da se pobijemo – iskren je popularni Praja u razvoru za 24sedam.

MN Press

Poznati menažder Miško Ražnatović takođe ima mnogo dilema.

– Stvarno ne znam kako će sve ovo da se razvija. Da mi je neko rekao da će Zenit da pokuša da odloži svoje utakmice, i da će biti u takvom problemu, ne bih mu verovao. Ajde, da vidimo kako će se se razvijati – pokušava da smiri neprijatnu situaciju Ražnatović.

Pa da vidimo. Za sada deluje da je najveću istinu rekao trener Žalgirisa Martin Šiler uz opasnku da je jasno da će najviše pobeda ove sezone u Evroligi imati tim koji bude imao najmanje obolelih. Deluje da to baš i ne ide uz suštinu sporta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike