Počinje NBA liga, Jokić i Denver drugi favoriti: Na spisku i Bogdanova Atlanta

18.10.2022

22:07

0

Srpski centar se takođe pominje i u MVP trci

Počinje NBA liga, Jokić i Denver drugi favoriti: Na spisku i Bogdanova Atlanta
Tan2022-4-8_55134468_0 - Copyright Tanjug/AP

Utakmicom između Boston Seltiksa i Filadelfija Seventisiksersa, koja je na programu od 1.30 po našem vremenu, u noći između utorka i srede, počinje nova sezona NBA lige.

Titulu brane Golden Stejt Voriorsi, koji 77. sezonu najelitnije košarkaške lige na svetu otvaraju utakmicom sa Los Anđeles Lejkersima, a pretendenti na titulu u ovoj sezoni su nikada brojniji. Među njima, mesto su pronašli i Denver Nagetsi i Nikola Jokić!

Analitičari jednu od glavnih uloga favorita pružaju ekipi iz Kolorada koja u svom sastavu i ove sezone ima dvostrukog osvajača MVP priznanja. Takođe, i dok je osporavan tokom leta, analitičari ponovo svrstavaju srpskog centra u red za favorite za MVP priznanje.

U tim iz Kolorada vraća se nakon duže pauze zbog povrede ligamenata kolena i Džamal Marej, tu je i Majkl Porter Junior, pa nema sumnje da će Jokiću i Nagetsima ove godine biti znatno lakše da se dokopaju visokog plasmana.

Na papiru, najveže šanse za šampionski prsten imaju prošlosezonski finalisti, ekipa Boston Seltiksa, sa 21 odsto. Denver "predvodi" Zapad sa 13% šansi, a interesantno, Atlanta Hoksi srpskog beka Bogdana Bogdanovića imaju šest odsto.

Čeka nas veliki broj utakmica i vrhunske košarke, jasno je da će svi uživati. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike