Bodiroga traži promene: Postoje četiri kontinentalna takmičenja, to je previše za Evropu

15.10.2022

14:30

0

Autor: 24sedam

Proslavljeni srpski košarkaš odnedavno na poziciji lidera Evrolige

Bodiroga traži promene: Postoje četiri kontinentalna takmičenja, to je previše za Evropu
Bodiroga - Copyright MN Press

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga priznao je da bi želeo da promeni format Evrolige i pronađe rešenje da se raspored utakmica lige ne preklapa sa FIBA "prozorima" predviđenim za utakmice nacionalnih timova.

Prema rečima Bodiroge, ovakvi problemi u kalendaru ometaju razvoj košarke i smanjuju kvalitet igre na međunarodnim utakmicama.

- Moj stav je da štitim interese klubova, odnosno Evrolige. Moraju se voditi pregovori o koordinaciji kalendara. Postoje četiri kontinentalna takmičenja. To je mnogo za Evropu. Čak i prosečnom gledaocu ovo deluje prilično zbunjujuće. Ovi novembarski i februarski prozori, zbog nemogućnosti pozivanja igrača iz NBA i Evrolige, doneli su sumnju u kvalitet utakmica reprezentacija - rekao je Bodiroga za Eurorhoops.

- Ovaj problem je star više od 20 godina od kada su klubovi osnovali Evroligu. Pre pet godina doneta je odluka da se ovi prozori uvedu i od tada su u upotrebi. Ali još uvek nisu dali rezultate u pogledu poboljšanja kvaliteta i nivoa igre. Sadašnji kalendar takmičenja u Evropi ne dozvoljava pravilan razvoj košarke. Drugim rečima, negde postoji problem.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike