Prva i jedina ambicija Partizana jeste da u Vitoriji bude bolji nego u Berlinu! (VIDEO)

12.10.2022

12:38

0

Željko Obradović kaže da crno-beli non-stop rade da se poprave

Prva i jedina ambicija Partizana jeste da u Vitoriji bude bolji nego u Berlinu! (VIDEO)
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović

Partizan je zabeležio dve pobede na početku AdmiralBet ABA lige, ali na početku Evrolige nije ostavio dobar utisak. Crno-beli su izgubili od Albe u Berlinu, a već u drugoj četvrtini su gubili 26 razlike.

To se posle popravilo, ali bilo je kasno. Crno-beli se spremaju put Vitorije, a trener Željko Obradović dobro poznaje Baskoniju i ističe da je prva i jedina ambicija tima da bude bolji nego u Berlinu.

- Odigrali su izvanredno prvu utakmicu. Skautovali smo i tu utakmicu i sve što su igrali, uključujući i utakmicu u španskom prvenstvu, gde su izgubili od Tenerifa, a imali su praktično dobijenu utakmicu. Naša želja i ambicija, prva i jedina, jeste da izgledamo mnogo bolje nego što smo izgledali protiv Albe u Berlinu. Odatle krećemo, to znači da počinjemo sa odbranom i da moramo da budemo neuporedivo agresivniji na celom terenu i na pola terena. Odatle sve počinje i tu se sve završava.

Partizan je u Berlinu u jednom periodu kao da je prestao da igra, dok je protivnik nemilosrdno "zatrpavao" njegov koš. Problemi su bili i sa odbranom ofanzivnog skoka, da li ste radili na tome?

- Radili smo, naravno, radili smo sve što možemo da radimo i nastavićemo to da radimo. Pripremali smo utakmicu protiv MZT-a tako što smo gledali ceo snimak utakmice u Berlinu. Igračima je bilo jasno. Valjda je početak utakmice protiv MZT-a pokazao da smo želeli da igramo agresivno i to je jedini put. Ne možemo da odustanemo od toga, tako da – apsolutno nam je jasno gde smo sve grešili. Bio je taj jedan trenutak u prvoj četvrtini, poslednjih pet minuta, i u drugoj i onda se vidi razlika kad igrači reaguju posle negativnog rezultata. Ali, bilo je kasno. Tako da to što smo drugo poluvreme odigrali agresivnije i što smo uspeli da ga dobijemo, to nije značilo jer je utakmica faktički bila odlučena u prvih 10 minuta.

Na treningu je bio i Gregor Glas i radio sa ekipom, da li je on u konkurenciji i kakvo je zdravstveno stanje sa ostalim igračima?

- Svi su zdravi. Vodićemo svih 13 igrača u Vitoriju, jer prvi put idemo čarterom, tako da mogu svi da idu.

U Berlinu ste posle prve četvrtine igrali praktično sa sedam igrača, da li će u Vitoriji više njih dobijati šansu.

- Utakmica uvek određuje i određuje način na koji treniraju. Ja sam to rekao i sada ću da ponovim – ne zanima me da se bavim time i da gledam u pasoš igrača. Zanima me samo šta pokazuje na terenu i na treningu. To određuje koliko će minuta da provedu na terenu. To i ono što je ispred vas, a ispred nas je utakmica u petak, utakmica u nedelju, utorak, utakmica u četvrtak, dakle svi će imati prostora da se naigraju, a od njih samo zavisi koliko će vremena provesti na parketu.

Tristan Vukčević zna šta ga čeka u Vitoriji, pošto je ponikao u Rael Madridu i igrao u Španiji.

- Atmosfera u Areni "Fernando Buesa" je uvek dobra. Oni dobro igraju, pobedili su Valensiju u prvom kolu. Ići ćemo jako, da budemo bolji u odbrani i da budemo bolji u svemu. Danas smo trenirali i sutra ćemo da treniramo. U Berlinu smo u drugoj četvrtini smo potpuno stali, primili smo 20 poena u četvrtini, to nije dobro u ovoj ligi, teško je da se vratiš od toga. Čvrsta su ekipa, treba od početka da budemo jaki.

Povratak u Španiju je dodatna motivacija?

- Gde god da igramo, ja imam motivacije, Španija, Italija, gde god, nije Španija tu posebna.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike