Srbija ima takav luksuz, ali nije Jokić najbitniji! Hrvat analizirao Orlove, pa istakao ko je falio za ubojiti tandem!

10.10.2022

13:07

0

A dotakao se i Teodosića

Srbija ima takav luksuz, ali nije Jokić najbitniji! Hrvat analizirao Orlove, pa istakao ko je falio za ubojiti tandem!
Bogdanovć i Jokić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu eliminisana je u osmini finala, što je izazvalo veliko iznenađenje u narodu. Prikazane igre u grupnoj fazi su obećavale, ali je usledio meč sa Italijom i jedan loš dan, koji je ekipu Svetislava Pešića ostavio bez medalje.

O eliminaciji se i dalje govori, a sve je došlo i do nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske Marka Tomasa, koji je ukazao na probleme u nacionalnom timu Srbije. 

Naime, bivši košarkaš Real Madrida smatra da će na ovim prostorima uvek biti talentovanih košarkaša, ali je pitanje da li ćemo proizvoditi bekove svetske klase.

- Jedino što je dobro je što će uvek na ovim prostorima biti talenata za košarku, pogotovo što se tiče visokih igrača. Najgore je što mi ne možemo da proizvedemo bekove. Bez bekova nema rezultata  Po meni ovo što se Srbiji desilo... Jokić je evo drugu godinu zaredom proglašen za najboljeg igrača NBA lige, da kažemo najboljim igračem na svetu. Ali po meni je veći hendikep po njih što ne igra Bogdanović nego on - istakao Tomas prilikom gostovanja u "Podkastu inkubator", pa nastavio:

- Možda će neko da kaže da sam ja lud ali ja sam tog mišljenja. Da su bekovi puno, puno važniji za bilo koju ekipu od centara. Oni će da nađu neku zamenu za centre, a za bekove, one igrače koji igraju sa loptom teško. Iako oni imaju Micića, ali kad bi imali Micića i Bogdanovića to bi bio ubojiti tandem. 

Dotakao se Tomas i odluke da ovo prvenstvo preskoči Miloš Teodosić, ali i načina na koji je "precrtan".

- Pa dobro, oni imaju taj luksuz da su oni mogli Teodosića da ostave sa strane iako je to za mene jako veliko iznenađenje. Da u Srbiji može da se dogodi da oni pozovu njega kao jednu od većih legendi u zadnjih desetak-petnaest godina i da mu kažu da je višak. To je trebalo da se dogodi pre početka priprema. da mu se kaže Teo svaka čast za sve što si postigao ali tvoje vreme je prošlo, sada imamo mlađe i bolje. A ovako je to malo, ne znam, nije po meni to bio baš najbolji način - istakao je hrvatski košarkaš i na kraju analizirao utakmice Srbije u prethodnom periodu:

- Imali su tu neku najlakšu grupu, mada nijedna utakmica lagana, ali oni su sve te utakmice lako pobedili. Pre Eurobasketa su imali dve jako teške utakmice u kvalifikacijama protiv Grčke kući i Turske u gostima, tako da su imali teških mečeva. Za mene je to veliko iznenađenje, ali Italija je odigrala vrhunsku utakmicu i Italija je njih isto pobedila na onom pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Beogradu tako da nije slučajno, jednostavno znaju ljudi kakko da igraju protiv Srbije - zaključio je Tomas. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike