Srbija je iz jednog razloga ispala sa Eurobasketa? Kalinić otkrio detalj koji je Orlove poslao kući bez medalje!

01.10.2022

06:55

0

Promene na poluvremenu nas koštale uspeha

Srbija je iz jednog razloga ispala sa Eurobasketa? Kalinić otkrio detalj koji je Orlove poslao kući bez medalje!
image (5) - Copyright fiba.basketball

Košarkaši Srbija ovog leta su igrali dugo očekivano Evropsko prvenstvo i to sa Nikolom Jokićem u sastavu, što je radovalo celu naciju. Očekivanja su bila velika, kako naroda, tako i na kladionicama, a orlovi su sve to potvrđivali odličnom igrom u grupnoj fazi.

Međutim, usledila je osmina finala i neočekivana eliminacija od Italije. Taj poraz i dalje proganja igrače Srbije

Iako su pre početka šampionata, svi videli medalju oko vrata čete Svetislava Pešića, novi košarkaš Barselone, Nikola Kalinić, otvoreno je govorio o meču sa Italijanima.

- Ne mislim da su očekivanja bila prevelika, tako je sa Srbijom. Ponekad se osvoji medalja, ponekad ne. U tom meču smo na poluvremenu promenili neke stvari i to nije bilo dobro. To je to, izgubili smo utakmicu. Možda je greška bila to što smo želeli da dobijemo 20 razlike, hteli smo da pokažemo da smo mnogo bolji i da pobedimo sa 20 ili 30 poena razlike, iako je i jedan poen bio dovoljan. Možda je to lekcija iz koje možemo da izvučemo pouke za naredna takmičenja i utakmice - rekao je Kalinić za "Eurohoops".

Srpsko krilo ne krije da mu prija u katalonskom klubu, u kom je stigao tokom leta, iz Crvene zvezde.

- Za sada mi se sviđa, ovo je jedan od mojih omiljenih gradova, oduvek sam želeo da dođem ovde i da igram košarku, od dana kada sam počeo da se bavim ovim sportom. Hteo sam da živim ovde, da osetim sve ovo, arhitekturu, plaže, sunce, parkove, ljude. Za sada je sjajno i nadam se da će tako biti do kraja ove sezone i do kraja mog ugovora sa klubom - zaključio je Kalinić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike