Liga šampiona predstavila nove igrače: Jedan Srbin će privući posebnu pažnju

15.10.2020

13:49 >> 15:06

0

Autor: M. R.

Na sajtu takmičenja objavljena lista od deset novajlija koji bi vredelo pogledati

Liga šampiona predstavila nove igrače: Jedan Srbin će privući posebnu pažnju
Copyright MN Press

Nedavno je FIBA Liga šampiona dobila novog šampiona na odloženom fajnal-foru. Titulu su podigli košarkaši španskog Burgosa. Već sad je sve spremno za start nove sezone i u to ime na zvaničnom sajtu takmičenja objavljena je lista igrača koji će prvi put učestvovati u regularnom delu Lige šampiona, a mogli bi dobrim partijama da skrenu pažnju. Među njima je jedan i srpski košarkaš. U pitanju je Vasilije Pušica (25).

Kravić igra za evropski trofej

U tekstu se navodi da se već prilikom njegovog potpisa za Dinamo Sasari moglo predvideti da je to dobar potez. Odmah je dao do znaja da je spreman za prelomnu sezonu u timu koji vodi Đanmarko Poceko.

– U seriji A na tri utakmice prosečno je beležio 15 poena, tri skoka i dve asistencije, a čini se da se tek zagreva – zaključak je poglavlja o Pušici.

Vasilije je posle koledža počeo profesionalnu karijeru u dresu beogradskog Partizana, prethodnu sezonu odigrao je u Pezaru, a ovog leta je stigao u Dinamo Sasari.

Među deset novajlija koji mogu da naprave dobre stvari u ovogodišnjem izdanju FIBA Lige šampiona nalazi se i još jedan bivši košarkaš Partizana Aleks Renfro. On je jedini igrač na listi koji ima preko 30 godina i kako se navodi, to nije slučajno. Opisan je kao plejmejker koji se oslanja na dobru viziju i čitanje igre, a ne na fizičke karakteristike.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike