Drama u Kaunasu: Žalgiris dve sekunde pre kraja izvukao pobedu protiv Bajerna

23.12.2020

19:10

0

Autor: M. R.

Grigonis pogodio za četvrti trijumf u nizu - 74:73

Drama u Kaunasu: Žalgiris dve sekunde pre kraja izvukao pobedu protiv Bajerna
Copyright MN Press

Pravi hit je bio Žalgiris na startu ovogodišnjeg izdanja Evrolige, ali je onda od sedmog kola počeo baš da posustaje. Posle dugačke negativne serije – šest poraza, ponovo su uspeli da se vrate u pobednički ritam i zaređaju četiri trijumfa.

Pročitajte još

Poslednji u nizu zabeležili su posle velike drame u Kaunasu protiv Bajerna – 74:73. Iako su vodili skoro tokom cele utakmice, dozvolili su protivniku da “začini” sam finiš, pa su morali da se spašavaju u poslednjim sekundama. Koš za pobedu dve sekunde pre kraja postigao je njihov najbolji igrač i MVP Evrolige za mesec oktobar – Marijus Grigonis.

Litvanac je ukupno ubacio 22 poena (6-1 za tri), uz tri skoka i dve asistencije. Jedini dvocifreni uz njega bio je Arturas Milaknis sa 11 poena (3-3 za tri). U ekipi Bajerna koja je ponovo bila oslabljena neigranjem Vladimira Lučića, najefikasniji je bio Džejlen Rejnolds sa 17 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Žalgiris posle 16. kola ima učinak od devet pobeda i sedam poraza, a niz trijumfa će imati priliku da nastavi 29. decembra kada će se sastati sa Albom u Berlinu. Bajern ima skor 10-6, a u narednom meču će dočekati Barselonu 30. decembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike