Srbija stala u četvrtfinalu: "Lavice" nisu mogle do senzacije protiv moćnih Amerikanki (FOTO)

29.09.2022

05:16

0

Autor: 24sedam

Tim Marina Maljković ostavio dobar utisak protiv prvog favorita za zlato

Srbija stala u četvrtfinalu: "Lavice" nisu mogle do senzacije protiv moćnih Amerikanki (FOTO)
srb10 - Copyright Tanjug/AP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da napravi čudo u sudaru sa najvećim favoritom za zlato na Svetskom prvenstvu u Australiji.

Naše devojke zaustavljene su u četvrtfinalu od strane ekipe Sjedinjenih Američkih Država koje su trijumfovale rezultatom 55:88 (23:25, 10:25, 7:16, 15:22). Amerikanke su više nego zasluženo prošle u polufinale gde ih očekuje bolji rival iz duela Kanade i Portorika.

Najefikasnija u ekipi Srbije bila je Ivon Anderson sa 14 poena, uz sedam asistencija i pet skokova. Dobre su bile još Jovana Nogić sa 11 poena i pet skokova i Ivana Raca, koja je dodala devet poena uz sedam skokova.

Kod pobednika sve igračice su se upisale u strelce, a najefikasnija je bila Kejti Plam sa 17 poena. Ejdža Vilson postigla je 15 poena i imala je osam skokova, a Alisa Tomas 13 poena uz 14 skokova i sedam asistencija.

Naše devojke bile su ravnopravne samo tokom prve četvrtine, da bi već u sledećem kvartalu Amerikanke dodale brzinu više u svojoj igri što "lavice" Marine Maljković nisu mogle da isprate. Kako je meč odmicao sve je bila izraženija razlika u snazi i kvalitetu, tako da su igračice iz SAD lako došle do 28. uzastopne pobede na svetskim prvenstvima.

U ostalim četvrtfinalnim utakmicama danas igraju Kina - Francuska i Belgija - Australija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike