Marina lavovski brani devojke, zagrmela posle Australije -Neću da dam da ih bilo ko napada!

25.09.2022

11:01

0

Naredne dve utakmice odlučiće o četvrtfinalu

Marina lavovski brani devojke, zagrmela posle Australije -Neću da dam da ih bilo ko napada!
Marina Maljković - Copyright MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u trećem kolu Svetskog prvenstva od Australije sa 69:54, pa je sada rasplet u grupi i plasman u četvrtfinale, prilično komplikovan.

Selektorka Marina Maljković, nakon utakmice je otvoreno i emotivno branila svoje igračice.

- Nije se ništa dogodilo. Igrali smo protiv rivala koji je znatno bolji od nas. Devojčice koje treniram nisu igrale protiv ovkavih tela, ovako visokih i jakih igračica. Imali smo loše momente, ali se nije ništa desilo, pravili smo greške koje nismo smeli. U 18 časova je po ovom vremenu bila utakmica, pa igramo sa Malijem od 13.30 časova sutra, koji je jako, jako nezgodna ekipa, svima ovde zvuči da su autsajderi, ali danas su pokazali protiv Francuske da to nije istina - kazala je Maljkovićeva i potom "zagrmela", istakavši da niko nema pravo da napada mlade košarkašice, niti mediji, niti navijači:

- Kao što rekoh, znači mnogo,moram da ponovim ovo, pored mladosti imamo ogromno neiskustvo igranja velikih utakmica. Neću dozvoliti da bilo ko napadne ove devojke, uz svo poštovanje vama, ne dajem da bilo ko kaže ružno nešto za njih. One vredno i marljivo rade. One ne igraju ni Evrokup, ni Evroligu, tek igra poneka. Nemaju iskustvo ovih utakmica. Pokušaćemo da budemo bolji, bilo je grešaka iz neiskustva, pokušaćemo da budemo bolji u ove dve utakmice. Borićemo se za Srbiju najbolje što možemo.

Objasnila je i šta znači pobeda nad Japanom, kao i koliko su sve selekcije kvalitetne na ovom Svetskom šampionatu.

Kratak komentar nakon poraza, dala je i reprezentativka, Saša Čađo, istakavši da ne traži nikakve izgovore za današnji poraz.

- Pa kao što je Marina rekla, došli smo na takmičenje u novom sastavu, ali ja ne tražim nikakve izgovore, treba da iskoristimo šansu na najbolji način, da pokažemo šta smo radili prethodna tri meseca, da ispoštujemo ono što Marina traži. U pojedinim momentima smo bili na nivou zadatka, ali smo imali oscilacija. Svaka devojka je ovde potencijal, nadam se da ćemo doći do još pobeda

Na redu je meč sa Malijem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike