Srbija nije uspela da iznenadi! Domaćin siguran, težak put do četvrtfinala!

25.09.2022

09:56

0

Jedna Anderson je malo

Srbija nije uspela da iznenadi! Domaćin siguran, težak put do četvrtfinala!
20210806ivSrbUsa24 - Copyright MN Press

Košarkašice Srbije poražene su u meču trećeg kola na Svetskom prvenstvu u Australiji od domaće ekipe sa 69:54 (18:10, 18:18: 17:15, 16:11 ).

Ekipa selektorke Marine Maljković, nešto sporije je ulazila u ovaj meč. Domaćin je koristio greške našeg tima, pa su od starta imali koš prednosti, da bi novom serijom poena na isteku prve deonice imale velikih +8.

Odreagovala je Srbija nakon kratke pauze, pa je usledio period egal igre, koji je i održao razliku iz prvog dela meča, ali je igra našeg tima radovala i nagovestila bolji razvoj meča. Srpski tim je predvodila sjajna Ivon Anderson, pa trijumf i preokret nisu delovali nemoguće.

 

 

Međutim, ponovo blagi pad u trećem kvartalu i najveća prednost domaćina, 46:28. Vezala je Srbija nekoliko dobrih akcija, konačno je proradio i šut sa distance, sigurne su bile Čađo i Topuzović, pa je u najavi bila neizvesnost.

Saša Čađo je bila u seriji, ali je zaostatak i dalje bio na snazi.

Ali, u poslednjoj deonici, Srbija je prišla na -9, međutim, to je bio maksimum. Domaćin je čekao na naše greške i kažnjavao svaki propust. Kontrolisale su Australijanke dešavanje pod košem, vratile su dvocifrenu prednost i na kraju upisale sigurnu pobedu.

Pred Srbijom je sada nešto teži put do četvrtfinala. U grupnoj fazi su preostali mečevi sa Malijem i Francuskom, pa izabranicama Marine Maljković nimalo neće biti lako. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike