Marina Maljković napokon zadovoljna: Pobedile smo veliki tim - sve smo bolje!

23.09.2022

06:10

0

Selektorka ističe da je najvažnije da su stigle do prvog trijumfa na Mundobasketu

Marina Maljković napokon zadovoljna: Pobedile smo veliki tim - sve smo bolje!
Marina Maljković - Copyright FIBA

Košarkašice Srbije slavile su protiv Japana 69:64 u drugom kolu Mundobasketu, a selektorka naših devojaka Marina Maljković napokon može biti zadovoljna.

- Moram da istaknem da smo pobedili veliki tim. To kažem jer dobro poznajem snagu azijske košarke, posle dve godine rada u Japanu i još toliko u Kini. Imam izuzetan respekt prema njima i zato kažem da je ovo velika pobeda za naš mladi i neiskusni tim - poručila je Marina Maljković.

Selektorka Srbije je ponovila da je i u meču sa Japanom bilo oscilacija, nadajući se da će ih biti manje kako šampionat bude odmicao.

- Neke stvari se mogu promeniti brzo, a neke ne jer je za to potrebno vreme. To je proces učenja, kao kad vaspitavate dete, ne možete da ga naučite sve u jednom danu. Ali, naše mlade igračice brzo usvajaju ono što se od njih traži, što su pokazale i protiv Japana. Upravo ovakve velike utakmice im nedostaju i samo kroz ovakve mečeve će moći da smanje greške i oscilacije.

Marina Maljković se osvrnula i na nedeljni meč sa Australijom. 

- To će biti prilika da rastlemo i da učimo. Mnoge devojke su do sada samo gledale na tv-u takve utakmice, koje se igraju pred 10.000 i više gledalaca. Očekujemo i da će nas dočekati izuzetno našpanovana domaća selekcija, koja je iziritirana što smo je pobedili u Beogradu. Pametno bi bilo da posle ove velike pobede ekipa bude spremna da protiv Australije pokaže svoju najbolju stranu i da na prvom mestu smanji broj grešaka - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike