Partizan zaledio Lokomotivu na minus 22! Papapetru zasijao na debiju u crno-belom!

22.09.2022

18:57

0

Autor: 24sedam

Izabranici Željka Obradovića trijumfalno počeli VTB Superkup

Partizan zaledio Lokomotivu na minus 22! Papapetru zasijao na debiju u crno-belom!
Kevin Panter - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana trijumfalno su počeli VTB Superkup. Na pripremnom turniru u Moskvi crno-beli su bili ubedljivi protiv Lokomotive Kubanj koja je na kraju ostala zaleđena na minus 22 - 92:70.

Zadovoljavajuće izdanje izabranika Željka Obradovića na startu moskovskog turnira upotpunilo je sjajna partija debitanta u crno-belom dresu Joanisa Papapetrua, koji je već na prvom meču pokazao da bi mogao da bude izuzetno pojačanje za beogradski klub u sezoni koju će obeležiti povratak Valjka u evroligaško društvo.

Doskorašnji kapiten Panatinaikosa pridružio se crno-belima pre tri dana na prvom ekipnom treningu posle obaveza u nacionalnom timu na Evrobasketu. Međutim, manjak zajedničke saradnje gotovo da se nije osetio kod iskusnog košarkaša koji je svoj deo posla odradio gotovo bez greške (13 poena, 3/3 za dva, 2/2 za tri, 1/2 sl. b.).

Od početka meča moglo je da se vidi da je Valjak kvalitetniji tim. Furioznim startom crno-beli su ekspresno stigli nadomak dvocifrenog plus (11:3) i osim malih padova sredinom druge (kada je Lokomotiva napravila preokret i nakratko preuzela vođstvo) i početkom treće deonice (brzo istopili plus devet crno-belih sa poluvremena) relativno sigurno su kontrolisali dešavanja na parketu.

Beogradski tim rivala je počeo da lomi polovinom treće četvrtine. Kada su kola malo krenula nizbrdo, ručnu su povukli najiskusniji u crno-belom dresu. Na krilima raspoloženih Anđušića i Pantera, uz malu pomoć Nanelija, Valjak je ekspresno uhvatio prvi dvocifreni plus, a kada su do njega stigli nisu ga ispuštali do poslednjeg zvuka sirene, pre kojeg su i stigli do maksimalnih plus 22, koje je obezbedio mladi Tristan Vukčević čija partija takođe uliva nadu da bi mogao da bude X faktor u izuzetno izazovnoj sezoni koja je pred Partizanom.

PARTIZAN: Vukčević 17 (4/4 za dva, 2/3 za tri, 6/7 sl.b, 5 sk), Ledej 12, Koprivica 4, Panter 13, Papapetru 13, Jovanović, Naneli 11, Lesor, Trifunović 4, Anđušić 16, Madar 2.

LOKOMOTIVA: Berford 19, Martjuk 11, Vilis 11, Paunić 4…

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Lokomotivu na startu VTB Superkupa 92:70!

38. MINUT - U poslednja dva minuta meča Partizan ulazi za plus 18 posle trojke Nanelija - 84:66.

36. MINUT - Sve je odavno rešeno u Moskvi, čeka se samo konačan epilog meča. Lokomotiva pokušava da što više smanji zaostatak i u tome je delimično uspela zahvaljujući, između ostalog, i tri uzastopna promašena penala Ledeja - 79:61.

34. MINUT - Novom trojkom Papapetrua (13 poena dosad) crno-beli prvi put na meču, u 33. minutu, imaju plus 20 - 73:53. Posle četiri minuta igre u završnom kvartalu Partizan vodi protiv Lokomotive 76:56.

32. MINUT - Sjajno deluje Partizan u većem delu drugog poluvremena. Kada su uhvatili zalet, posle sporijeg ulaska u treću deonicu, crno-beli su krenuli da melju rivala koji na isteku 31. minuta bio na minus 18, posle poena Vukčevića na asistenciju Madara - 68:50. Posle dva minuta igre u poslednjoj deonici crno-beli vode 70:51.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Posle trojke Papapetrua crno-beli su imali novi najveći plus u dosadašnjem toku meča 64:48. Na kraju treće deonice Partizan vodi 66:50!

28. MINUT - Deluje da crno-beli u ovom momentu lome rivala. Panter i Trifunović su imali dve uzastopne presečene lopte posle kojih je prednost Valjka otišla na plus 15 - 61:46.

26. MINUT - Trojkom Danila Anđušića crno-beli na polovini treće deonice prvi put na meču stižu do dvocifrenog plusa - 52:41. Traje serija Valjka, za nešto više od dva minuta 9:0 za novi najveći plus - 54:41 posle dva poena Pantera. Vilis trojkom zaustavlja nalet Partizana, koji na isteku 26. minuta vodi 55:44.

24. MINUT - Lakim poenima Nanelija, Anđušića i Pantera crno-beli su odbili nalet rivala i vratili se na bezbednu distancu - 49:41.

22. MINUT - Ekspresna serija Lokomotive na startu drugog poluvremena 6:0. Posle samo 69 sekundi igre Obradović traži minut odmora - 41:38. Nalet Rusa prekinut je nesportskim faulom nad Anđušićem, koji je ubacio dva penala, ali su crno-beli potom izgubili loptu u ekstra posedu. Na isteku 22. minuta Partizan vodi 43:38.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Posle 2+1 Berforda, crno-beli prave novu mini seriju 6:0 i na poluvreme odlaze sa dosad maksimalnih plus devet - 41:32.

18. MINUT - Anđušić pogađa trojku za izjednačenje, a potom sa linije penala (2/2) vraća prednost na stranu Partizana - 31:29, 17. minut. Ekspresna serija Partizana 7:0. Posle lakih poena Papapetrua crno-beli podižu prednost na 33:29. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se sa plus šest za Valjak - 35:29.

16. MINUT - Dugo su crno-beli bez poena, što prekida zakucavanjem u kontri Vukčević. Takođe, prekinuta je i serija Rusa 9:0 - 27:26.

14. MINUT - Slično kao i u prvoj deonici, ruski tim je brzo zaustavio početni nalet crno-belih i na isteku 14. minuta serijom 7:0 dolaze do vođstva 25:24. 

12. MINUT - Prve poene u Partizanovom dresu Papapetru je postigao sa linije penala (1/2). Prethodno je na startu druge četvrtine poentirao Ledej, pa crno-beli u 12. minutu vode 24:18. 

Imaju crno-beli podršku i u Moskvi.

 

 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Prva četvrtina privedena je kraju u egalu. Tri poena prednosti Partizanu je trojkom doneo Panter - 21:18.

8. MINUT - Prve minute u dresu Partizan upisao je Joanis Papapetru, a u završna dva minuta uvodne deonice ulazi se sa nerešenim rezultatom 16:16.

6. MINUT - Uspeli su košarkaši Lokomotive da zaustave početni nalet crno-belih. Tajm aut Aleksandra Sekulića je dao rezultat, pa na isteku 6. minuta Rusi prilaze na minus dva, posle serije 8:2 - 13:11.

4. MINUT - Posle dva i po minuta igre, Uzinski postiže prve poene za ruski tim (trojka). Anđušić (2/2 sl. b.) i Koprivica (zakucavanje) donose novi maksimalni plus Partizanu u dosadašnjem toku meča - 11:3. Trener Lokomotive traži minut odmora.

2. MINUT - Prve poene na meču postigao je Tristan Vukčević. Sjajno su crno-beli otvorili meč, posle dva minuta igre vode 7:0, poenima Madara (dva) i Vukčevića (trojka).

Partizan meč počinje s petorkom Madar, Anđušić, Naneli, Vukčević i Koprivica.

- Gotovo celog leta Evroliga je pronalazila razne načine da na svojim profilima na društvenim mrežama obeleži povratak Partizana, a pre nekoliko dana su i zvanično predstavili crno-beli tim.

- Kratak period između turneje u Španiji i turnira u Rusiji crno-beli su iskoristili za dodatne treninge, a posle jednog od njih trener Valjka Željko Obradović otkrio je da će njegov tim novu sezonu započeti bez tri košarkaša.

- Joanis Papapetru pre dva dana se priključio treninzima Partizana. Pogledajte kako je protekao prvi radni dan doskorašnjeg kapitena Panatinaikosa u crno-beloj opremi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike