Zvezda i ja smo imali nerealne ambicije! Alimpijević otkrio kako je poseta revizora promenila situaciju među crveno-belima

20.09.2022

19:16

0

Mladi stručnjak i dalje žali samo za jednom situacijom

Zvezda i ja smo imali nerealne ambicije! Alimpijević otkrio kako je poseta revizora promenila situaciju među crveno-belima
20180322npAlimpijevic14 - Copyright MN Press

Turska Bursa, predvođena srpskim trenerom Dušanom Alimpijevićem, protekle sezone je napravila neverovatan uspeh u Evrokupu, a velike ambicije imaju i u novoj sezoni.

Međutim, za sve ono što je učinjeno u turskom klubu, Alimpijević se kalio u redovima srpskog šampiona, Crvene zvezde.

Imao je Alimpijević uspeha sa crveno-belima, ali žali što se tada nije govorilo o realnoj finansijskoj situaciji.

- Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada - rekao je Alimpijević za novosadski Dnevnik i dodao:

- Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

Ipak, postoji nešto što i dalje zamera sebi.

- Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem. Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali - zaključio je Alimpijević za Dnevnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike