Dudina klinika najbolja na svetu! U Beograd stiže član Kuće slavnih – trener koji je napravio četiri prva pika na NBA draftu!

10.06.2022

14:20

0

Autor: 24sedam

Pored Džona Kaliparija, predavači će biti Etore Mesina, Dušan Alimpijević…

Dudina klinika najbolja na svetu! U Beograd stiže član Kuće slavnih – trener koji je napravio četiri prva pika na NBA draftu!
profimedia-0491507915 - Copyright Profimedia

"Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković“ biće ubedljivo najkvalitetniji trenerski seminar u svetu ove godine. Na to nedvosmisleno ukazuje lista predavača  koju je uspelo da obezbedi Udruženje košarkaških trenera Srbije, a na kojoj se našao i čuveni trener Univerziteta Kentaki – Džon Kalipari.

O kakvom se stručnjaku radi najbolje svedoči podatak da je Kalipari član Kuće slavnih u Springfildu, osvajač NCAA šampionata 2012. godine, trener čija su čak 52 igrača draftovana u NBA, od čega su četvorica bili prvi pikovi, što je rekord u Americi, i koji na Univerzitetu Kentaki ima ugovor vredan 9,27 miliona dolara.

Opsežne pripreme za 21. izdanje Beogradske košarkaške klinike počeli smo još u septembru prošle godine – kaže generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije Strahinja Vasiljević i najzaslužniji čovek što će Kalipari držati predavanje srpskim trenerima.

U kontakt sa Džonom Kaliparijem stupili smo preko Dražena Zlovarića, bivšeg pomoćnika Rika Barnsa, trenera Univerziteta Tenesi. Barns je svojevremeno bio predavač na „Klinici“, i bio je oduševljen našim seminarom i načinom na koji se vrši edukacija trenera u Srbiji. Kalipari je od mnogo ljudi i trenera iz Amerike dobio najbolje moguće preporuke i to je osnovni razlog što je pristao da dođe u Srbiju – objašnjava Vasiljević i dodaje:

- Treneri u Srbiji zaista će imati veliku privilegiju, jer je Kalipari zvezda američke košarke, a prema najavama trebalo bi da održi predavanje na temu svojih napadačkih akcija.

Uz Kaliparija, na „Beogradskoj košarkaškoj klinici – Dušan Ivković“, koja se održava 1. i 2. jula, među predavačima će biti legendarni italijanski trener Etore Mesina, zatim najbolji trener Evrokupa ove sezone Dušan Alimpijević i šef stručnog štaba berlinske Albe, ovogodišnjeg osvajača Kupa Nemačke - Izrael Gonzales.

Lista predavača time nije zaključena, jer smo u završnim pregovorima sa još jednim trenerskim velikanom iz Amerike. S obzirom da je naš seminar ove godine poneo ime Dušana Ivakovića, imamo dodatnu obavezu da „Klinika“ bude organizavona na vrhunskom nivou - zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike