Bivši igrač Zvezde otkrio zašto je Španija finalista Eurobasekta! A možda i zašto to Srbija, Grčka i Slovenija nisu! (VIDEO)

16.09.2022

21:53

0

Autor: 24sedam

Lorenco Braun smatra da će se njegova reprezentacija boriti za zlato jer u timu nema nijednu zvezdu

Bivši igrač Zvezde otkrio zašto je Španija finalista Eurobasekta! A možda i zašto to Srbija, Grčka i Slovenija nisu! (VIDEO)
Braun - Copyright Fiba.basketball

Košarka je jednostavna igra u kojoj 10 ljudi 40 ili 45 minuta jure za loptom i na kraju uvek pobedi Španija, našalili su se na zvaničnom twitter nalogu Eurobasketa 2022.

 

 

Crvena furija izborila je mesto u finalu, a u nedelju će u duelu sa reprezentacijom Francuske pokušati da stigne i do titule šampiona Evrope.

Španija je pobedila Nemačku u spektakularnom duelu, a epitet junaka utakmice poneo je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Lorenco Braun. Naturalizovani Španac je zatrpao koš Nemaca, pa posle meča objasnio svoje viđenje uspeha.

Kada se pažljivo pročita njegova izjava možda se može izvući i zaključak zbog čega su Španci u finalu, ali i zbog čega tamo nema Srbije, Grčke i Slovenije, selekcija koje su bili favoriti za zlato.

 

 

- Naš trener zna da nemamo zvezdu u timu i otkada sam došao propoveda kretanje lopte. To je ključ pobede, a kretanje lopte se oslanja na timski napor. To je naša strategija otkako sam tu - rekao je Braun i naterao na razmišljanje.

Srbija ima Jokića, Grčka Janisa, Slovenija Dončića... Španija zaista nema tu jednu (ili dve) veliku zvezdu u rosteru, oni su tim. Oni su znali da moraju konstantno da budu tim, da nemaju tu zvezdu na koju će se oslanjati ako zagusti. I to je recept koji je pobedio.

Da ne bude zabune, odlično je što imamo Jokića, samo bi uz to i lopta morala malo više da se kreće, da bude mnogo timskog napora. I onda, doći ćemo i mi do tog nekog finala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike