Eurobasket, osmina finala u slikama: Suze, znoj, drama, sreća i tuga... (GALERIJA)

11.09.2022

05:01

0

Autor: 24sedam

Sve je prštalo od emocija u prve četiri utakmice nokaut faze na Evropskom prvenstvu

Eurobasket, osmina finala u slikama: Suze, znoj, drama, sreća i tuga... (GALERIJA)
eurobasket14 - Copyright Fiba.basketball

Koliko je tanana linija koja razdvaja sreću i tugu videli smo u prve četiri utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u košarci.

Dok čekamo da Srbija izađe na parket i sa Italijanima povede bitku vrednu mesta među osam najboljih u Evropi, "prošetaćemo" još jednom kroz vrtešku emocija kojima smo svedočili tokom jučerašnjeg dana.

Da će da bude uzbudljivo videlo se već u prvom susretu u kom su Turska i Francuska igrale produžetke. Delovalo je da Turci imaju četvrtfinale u džepu, ali su promašili pobedu i morali da se pomire sa porazom.

Slovenija je bila najubedljivija (rezultatski) i preko Belgije stigla do četvrtfinala, ali je u tom susretu bilo mnogo emocija. Kako na parketu, tako i na tribinama.

A ako je u tom meču prštalo od emocija onda nema pravi reči da opiše duel Nemačke i Crne Gore. Na poluvremenu  plus  24 za Nemce, pa drama na kraju. Drama, koju su po mišljenju mnogih, okončale sudije jednom prilično čudnom odlukom kojom su, u samom finišu, zapravo oduzele Crnogorcima pravo da se nadaju u čudo.

Poslastica je ostala za kraj, veliki duel Litvanije i Španije. Kada je dan počeo produžetkom red je bio da se tako i završi. Španci su u četvrtfinalu, a Litvanci i te kako imaju za čime da žale. Prokockali su lepo vođstvo u finišu meča, a onda u produžetku ostali bez koncentracije za trijumf.

Ako ste propustili prenose utakmice, pogledajte fotografije. Sigurno će vam dočarati bar deo uzbudljivih dešavanja sa parketa i tribina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike