Doktor košarkaša Partizana otkrio kolika pauza čeka Jaramaza i Mozlija

21.10.2020

21:21 >> 21:58

0

Autor: Adam Štulić

Moma Jakovljević o zdravstvenom stanju u ekipi Vlade Šćepanovića

Doktor košarkaša Partizana otkrio kolika pauza čeka Jaramaza i Mozlija
Copyright MN Press

Pored svih poteškoća koje Vlado Šćepanović ima u pokušajima da što pre ekipu Partizana dovede, barem približno, na nivo od prošle sezone, posao mu dodatno otežavaju nesrećne povrede Vila Mozlija i Ognjena Jaramza na utakmicama sa Uniksom i FMP.

Podsetimo, američki centar je povredio skočni zglob, dok je potencijalni srpski reprezentativac polomio treću metakarpalnu kost desne šake.

Veliki problem za Partizan: Duga pauza za Jaramaza

– Prvo da istaknem da su igrači spremni. Mozli se povredio tako što je stao na nogu drugom igraču, iskrenuo skočni zglob. Preko Jaramaza su pala dva igrača, nije u prvi mah delovalo da je prelom jer nije bilo otoka, ali u subotu kasno uveče smo ga odveli u bolnicu, gde je ustanovljen prelom kosti u šaci. Konsultovao sam se s nekoliko ortopeda, dobra stvar je što ne treba operacija – rekao je za TV “Partizan” doktor crno-belih Moma Jakovljević, dodavši da je nezahvalno davati prognoze o periodu oporavka dva košarkaša.

– Jaramaz će za tri do četiri nedelje skinuti longetu, dok će Mozli biti van terena minimum još 15 dana – rekao je dr Jakovljević, istakavši da je iz njegovog dugogodišnjeg iskustva rada u klubu iz Humske bolje da su povrede, kada su već morale da se dogode, desile sada nego na kraju sezone.

Šćepanović zadovoljan samo pobedom

Bek kluba iz Humske Ognjen Jaramaz rekao je da nije siguran da li je do povrede došlo prilikom pada posle prodora ka košu ili u kontaktu sa nekim od protivničkih igrača.

– Stao sam na slobodno bacanje, osećao sam bol ali nisam bio siguran o čemu se radi i pokušao sam da šutnem penale. Kada sam izveo prvo bacanje video sam da nisam u stanju da šutnem na koš i morao sam da prekinem utakamicu. Na snimanju se videlo da je došlo do naprsnuća, pauza i proces oporavka trajaće ukupno četiti do šest nedelja – kazao je Jaramaz, dodavši da će u narednim danima da odmara, dok će za trenzima, ono što bude mogao da radi, početi za sedam, osam dana.

MOZLI: NA TEREN ŠTO PRE
Centar Partizana Vil Mozli pored terena je gledao rad saigrača.

– U suštini se dobro osećam. Nikada nije lepo kada si povređen, došao sam da budem uz ekipu. Mnogi ne znaju kako sam se povredio, stao nam na nogu drugom igraču, šetao sam da vidim da li mogu da nastavim, ali nisam uspeo. Nadam se da ću što pre da se vratim na teren, za tri do četiri nedelje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike