Bogi svim srcem uz Orlove: Favoriti smo za medalju, napokon smo zaslužili zlato!

26.08.2022

11:00

0

Košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović veruje u ovu ekipu predvođenu Nikolom Jokićem

Bogi svim srcem uz Orlove: Favoriti smo za medalju, napokon smo zaslužili zlato!
bogi - Copyright FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

As Atlante, Bogdan Bogdanović u naredna dva dana organizuje šesti košarkaški kamp na terenima Partizana pod nazivom "Povratak osnovama".

Srpski reprezentativac dotako se i meča sa Grčkom, napominjući da je velika šteta što se povredio Vasa Micić.

- Jako bitna pobeda, pre svega. Žao mi je što smo izgubili Vasu za Tursku. To mi je krivo, ali je mnogo važan trijumf. Ipak, to mora da se zaboravi. Turci su nezgodni, igraju dobro. Iz moje matematike, to je najvažnija utakmica. Treba nastaviti sa energijom i pritiskom koji nam odgovara. Mislim da kada imamo pritisak, probudi se hemija. Sviđa mi se energija u ekipi. Naravno da mi je krivo što nisam tu. Deo sam tima, ali ne mogu da igram, to mi je teško. Ali, navijamo svi. Svi smo sada fanovi. Nadamo se da će prvo pobediti Turke, pa posle razmišljati o Evrobasketu - istakao je Bogdanović.

Bogi veruje da ova ekipa predvođena Jokićem može i do zlata na predstojećem Evrobasketu.

- Mnogo verujem u naše momke. Čak i kad smo igrali Svetski kup. To je slična ekipa. Postoji energija, hemija, probudilo se nešto novo. Drago mi je da igramo dobru i lepu košarku, publika uživa u tome što priređujemo, ekstra pas, čitanje. Sve kreće od Joke. Favoriti smo za medalju, nadam se da smo konačno zaslužili zlato. Jako je teško prvenstvo. Na prethodnom Mundobasketu nismo uspeli, ali sada treba da uživamo u onome što nam momci priređuju.

Bogdanović ističe da je za uspeh svakog tima bitna atmosfera među igračima.

- To je nešto najlepše. Posebno u Beogradu. Retke su to situacije, familijarna atmosfera. Šaljemo i mi kao zemlja, kao nacija, lepu sliku. Čuo sam mnogo pozitivnih komentara sa strane. Stvarno je fenomenalno, mislim da će to njima dati energiju. Retko se to dešava i baš se pamti. Samo pozitivno - poručio je košarkaš Atlante.

Srpski reprezentativac se osvrnuo i na svoj kamp, napominjući da je ponosan za sve što je uradio u prethodnom periodu.

- Moje viđenje kako treba pristupiti košarci je da se vratiš početnim koracima. Ako znaš osnove na pravi način, posle je sve lakše graditi. To je prava stvar gde možemo početnike, ali i one koji su malo iskusniji, da ubedimo koliko je važno. Ume da bude dosadno, misliš da si već to prošao, ali upornost i strpljenje su najvažnije u procesu napredovanja. Na tome i radimo sa klincima. Oni se obraduju, bude im drago kad nauče jednostavan pokret, znam im reakcije. Neko doživi prijateljstvo, imamo razne goste kampa koji se javljaju, dolaze od prve godine, a sad su u publici. Hvala Adidasu na svemu što je obezbedio, kao i ostalim sponzorima kampa. Bez njih ne bi to izgledalo ovako - zaključio je Bogdan.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike