Bogdan Bogdanović vraća zajednici: Učim decu da vole i uživaju u sportu, ali i da paze na životnu sredinu

23.08.2022

16:48

0

Bogi po šesti put organizuje svoj kamp za decu

Bogdan Bogdanović vraća zajednici: Učim decu da vole i uživaju u sportu, ali i da paze na životnu sredinu
Bogdan 014 - Copyright Boris Jovanović

Bogdan Bogdanović je proslavio rođendan, a sada se vratio i svojim društvenim obavezama koje nikada ne zapostavlja. On već godinama  želi deci da pomogne da izađu na pravi put i da vode računa o svojoj okolini.

Popularni "Bogi" organizuje košarkaški kamp za decu "Bogdan Bogdanović", a njegovo šesto izdanje održava se u petak i subotu, 26. i 27. avgusta, na terenima njegovog bivšeg kluba Partizan, na Malom Kalemegdanu u Beogradu.

Slogan ovogodišnjeg kampa je "Back to basics" (Povratak osnovama), a okupiće više od 150 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od 9 do 15 godina, koji će imati priliku da uče o osnovama košarkaške igre. Istovremeno, moći će da kreiraju uspomene za ceo život koje će da ih ohrabre da nastave da treniraju i svakodnevno napreduju.

- Sam naziv, "Back to basics", ukazuje na to da smo se ove godine fokusirali na povratak osnovama košarkaške igre. Posebno ćemo se usmeriti na nekoliko glavnih elemenata: tehniku šuta, završni potez, tehniku vođenja i dodavanja lopte, kao i na igru 1 na 1. Veliku pažnju posvetićemo i fer-pleju, druženju i uživanju u samoj igri, jer verujem da su to važne lekcije za svakog mladog sportistu. Radujem se i što ću da provedem vreme sa decom na terenu jer znam koliko je meni značilo kada sam bio u tom uzrastu da dobijam savete od igrača na koje sam se ugledao – rekao je Bogdanović.

Ne samo da će polaznici biti u prilici da unaprede svoje veštine uz jednog najboljih igrača sveta. Uz bogat i pažljivo osmišljen program, različite aktivnosti i druženje, deca će na poklon dobiti novu i kvalitetnu sportsku opremu, uključujući lopte, majice, dresove i torbe.

Kao i ranijih godina, BB kamp će i ovog puta imati humanitarni i edukativni karakter. Sva sredstva prikupljena od kotizacija biće usmerena na rekonstrukciju košarkaškog terena OŠ "Pavle Savić" u beogradskom naselju Mirijevo, koju pohađa više od 2.000 učenika.

Pored toga, biće organizovane dve obrazovne radionice. Prva će se baviti temom ekološke održivosti na kojoj će mladi igrači moći da se upoznaju sa važnošću reciklaže, sa potrebom da se smanji upotreba plastike, a učiće i o očuvanju životne sredine.

Osim toga, svi polaznici kampa imaće priliku da sa Bogdanom razgovaraju o pravilnoj upotrebi društvenih mreža, o prelomnim trenucima u karijeri i izazovima sa kojima se susretao, ali i da mu postave pitanja.

- Drago mi je što ćemo osim o košarci, da razgovaramo i o drugim temama, pre svega o ekologiji. Jako je bitno da kod dece podignemo svest da je potrebno da vode brigu o svom okruženju, da čuvamo prirodu i naš grad. Počev od školskog terena na kom provode vreme, preko prostora ispred zgrade, obala reka ili parkova. Jer, naša obaveza je da učimo najmlađe ne samo da budu vrhunski sportisti, već i kvalitetni ljudi – rekao je Bogdanović.

Besplatan ulaz na tribine biće omogućen svim ljubiteljima košarke koji će imati priliku da prate, navijaju i podrže aktivnosti polaznika kampa "Bogdan Bogdanović" koji i ove godine podržava Adidas, jedan od vodećih svetskih proizvođača sportske opreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike