Crno-beli preživeli Istanbul: Mekintajer doneo važnu pobedu (video)

20.10.2020

17:49 >> 21:16

0

Partizan slavio u četvrtom kolu Evrokupa protiv Bahčešehira

Crno-beli preživeli Istanbul: Mekintajer doneo važnu pobedu (video)
Copyright Promo/KK Partizan

Usponi, padovi, pozitivne i negativne serije, dobre akcije, pa veliki promašaji – svega je bilo u igri Partizana protiv Bahčešehira, ali ono što se na kraju piše i pamti jeste pobeda – 82:76. Najveće zasluge za upisane bodove idu na račun tandema koji je ovog leta stigao u klub Miler MekintajerMika. Plejmejker je u završnici preuzeo odgovornost i rešio odlučujuće napade za ukupan učinak od 22 poena, a novi centar je dodao 19.

Posle četvrtog kola Evrokupa klub iz Humske ima polovičan učinak 2-2, a u narednom kolu igra na domaćem terenu protiv Burža. Pre toga čeka ih bitan duel u ABA ligi protiv Cedevite Olimpije (nedelja 18.45). Turski predstavnik je i dalje bez pobede na začelju sa četiri neuspeha.

I za Partizan i za Bahčešehir bio je ovo jedan od važnijih ispita u prvom delu sezone, zbog situacije u kojoj se trenutno nalaze. Crno-beli su u Istanbul stigli sa skorom 1-2 u Evropi i bez dva vrlo bitna igrača Ognjena Jaramaza i Vilijama Mozlija, koje čeka duža pauza zbog povreda. Sa druge strane turski tim je želeo da pobegne sa dna tabele posle tri poraza i da ostane u konkurenciji za sledeću fazu.

Osetio se pritisak na početku zbog važnosti utakmice. I domaći su bili bez dva igrača, a posebno im je falio prvi poenter Aleks Perez. Grin i Džons su preuzeli glavne uloge i već u prvim napadima pokazali su da mogu lako da nađu put do protivničkog koša. Partizan se oslonio na trio MikaMekintajerTomas, koji je zajedničkim snagama napravio seriju 9:0 i prebacio tas na stranu gostiju. Brzo su crno-beli preuzeli vođstvo, koje je na startu druge deonice postalo i dvocifreno – 29:19.

Stigao je Partizan već u narednom napadu i do plus 12, ali je sredinom druge četvrtine potpuno stao i dopustio protivniku da preuzme kontrolu meča i da napravi seriju 13:1. Ređali su se promašaji, a kazna je stizala na drugoj strani terena. Nisu uspeli u odbrani da odrade stvari kako treba, pa je Džons do odlaska na pauzu prelako skupio čak 16 poena, a njegov saigrač Grin 11. Njih dvojica su bili najzaslužniji za vođstvo Bahčešehira na poluvremenu od pola koša – 39:38.

Problemi za Partizan su se nastavili i po povratku na parket. Već posle dva minuta trener Vlado Šćepanović je morao tajm-autom da zaustavlja nalet protivnika (46:41). Dugo je Partizan disao protivniku za vratom, ali nikako nije uspevao da poveže nekoliko uspešnih odbrana i napada da bi došao preokreta, koji je bio na dohvat ruke. Markus Pejdž je povukao tim, a Erika Mika je 12 minuta pre kraja meča konačno doneo vođstvo Partizanu – 57:56. Isti igrač je pogodio još jednom za dva i tako zatvorio treću deonicu sa pozitivnim rezultatom za njegov tim – 59:56.

Trifunović je na startu odlučujućeg perioda doneo plus pet, ali s obzirom na to kako su se odvijale stvari na terenu, opasnost nije bila otklonjena. Uzvratili su domaći i stigli do izjednačenja. Partizan je tad povukao igrač koji je stigao ovog leta kao najveće pojačanje – Miler Mekintajer. Doneo je prednost četiri minuta pre kraja – 70:65 i naterao protivničku klupu da zatraži tajm-aut. Nije američki plejmejker samo pogađao već je i asistirao. Kada je posle njegovog dodavanja pogodio kapiten Veličković, pobeda je bila sve bliža, ali nije bilo dozvoljeno opuštanje.

Turci su odgovorili minut i po pre kraja preko Ozdemira prišli na samo tri poena zaostatka. Drama je trajala do poslednjeg zvižduka sudije. Sve dileme otklonio je više puta pomenuti Miler-Mekintajer.

Bahčešehir: Džons 16 (8sk), Ozdemir 4, Grin 23 (5sk), Akpinar 2, A. Jilmaz, Ondžel, Jiduzli 16, E. Jilmaz 6, Oldridž 5, Akjazili, Kilicl.

Partizan: Miler-Mekintajer 22 (7as), Mika 19 (6sk, 12-9 za dva), Zagorac 3 (4sk), Pejdž 6, Dangubić 8 (3sk), Gordić 7, S. Janković, Angola, Velićković 7 (5sk), N. Janković 2, Tomas 6 (9sk), Trifunović 2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike