KRAJ: Bahčešehir – Partizan 76:82

20.10.2020

15:30 >> 18:07

0

Crno-beli na gostovanju slavili zahvaljujući Mekintajeru

KRAJ: Bahčešehir – Partizan 76:82
Copyright MN Press

Trijumf oslabljenog Partizana. Bez Ognjena Jaramaza i Vilijama Mozlija su stigli do druge pobede u Evrokupu.

U Turskoj su savladali Bahčešehir – 76:82 (17:24, 22:14, 17:21, 20:23).

Najveće zasluge za ovu pobedu ima Kodi Miler-Mekintajer. Zahvaljujući njegovim sjajnim potezima u dramatičnoj završnici je meč prelomio u korist crno-belih.

Najbolji u Partizanu bili su Mekintajer a 22 poena i sedam asistencija i Erik Mika koji je uz 19 poena imao šest skokova. Kod domaćina su se istakli Erik Grin (23, 5sk) i Džamal Džouns (16, 8sk).

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

40′ – MEKINTAJER JUNAK POBEDE

Po povratku na parket Grin asistira, Ozdemir pogađa, Veličković pravi faul u napadu prilikom postavljanja bloka za Mekintajera. Mika je bio blizu da ukrade loptu, ali je od njega otišla u aut. Dangubić se odlično postavlja, Jildizli pravi faul u napadu. Međutim, Onsel krade loptu Mekintajeru, ne pogađa ,ali Grin sve to prati i daje lake poene na 30 sekundi pre kraja (76:78). Šćepanović traži tajm-aut.

Dug napad crno-belih, Mekintajer to rešava poenima iz prodora, tajm-aut Aktaša, osam sekundi pre kraja (76:80). Mekintajer krade loptu, ap otom uz zvuk sirene daje koš i stavlja tačku na utakmicu (76:82).

39′ – BAHČEŠEHIR NE ODUSTAJE, MEKINTAJER IMA ODGOVOR

Nema Bahčešehir nameru da se preda. Grin daje oba penala, Ozdermi krade loptu Mekintajeru, zakucava, Šćepanović reaguje tajm-autom na 97 sekundi pre kraja (72:75). Iz veoma teške situacije, preko ruke Mekintajer daje trojku i tera domaćina na tajm-aut. Do kraja je ostalo 66 sekundi (72:78).

38′  – VELIČKOVIĆ ZA TRI

Posle proamašaja i faula Veličković se iskupljuje pogođenom trojkom. Dangubić krade loptu, Mekintajera fauliraju u kontri. Dangubić ne pogađa za tri, Mika je tu i vraća loptu u koš (68:75).

37′ –  BAHČEŠEHIR SE VRAĆA SA PENALA

Zagorac ostaje sam na šutu za tri, ne pogađa. Pejdž faulira Grina koji je polovičan sa penala. Šut Veičkovića izlazi iz koša. Veličković zatim pravi faul, a Jildizli daje oba penala. Na tri minuta pre kraja crno-beli vode (68:70).

36′ – SERIJA MEKINTAJERA

Mekintajer pogađa trojku, Grin ne uspeva da izvrati, a Mekintajer zatim poentira iz prodora, vraća prednost, a domaćin reaguje tajm-autom (65:70).

35′ – GREŠKE PARTIZANA

Partizan pravi previše grešaka, prov kod dodavanja, a potom kod zagrađivanja skoka. Jilmaz potom snažno zakucava za izjednačenje (65:65).

34 – TROJKA DANGUBIĆA

Dangubić pogađa za tri, a Erik Grin brzo završava napad na drugoj strani, ide na prodor i poentira (63:65). Dangubić zatim faulira Grina (63:65).

33′ – PET POENA OLDRIDŽA

Odlična odbrana Partizana, ali Nikola Janković u poslednjim sekundama faulira Oldridža na šutu za tri. On pogađa sva tir, Dangubić promašuje trojku, a Oldriž daje brze poene u kontri i sa njegovih pet poenau nizu Bahčešehir se vraća (61:62).

32′ – MIKA I TRIFUNOVIĆ POGAĐAJU

Preko Erika Mike i Uroša Trifunovića Partizan dolazi do pet poena prednosti (56:61).

30′ – VOĐSTVO CRNO-BELIH PRED POSLEDNJIH 10 MINUTA

Partizan ima prednost pred poslednju četvrtinu. Gordić je šutirao, neko iz redova domaćina je dirao mrežicu, sudije su priznale poene (56:59).

29′ – PARTIZAN VRATIO PREDNOST

Uspeo je Partizan da vrati prednost, Mika je bio taj koji jedoneo minimalno vođstvo (56:57).

27′ – PEJDŽ KONAČNO

Markus Pejdž je konačno pogodio iz igre, dao je trojku, ali je već u sledećem napadu Grin poentirao preko njega (54:51). Pejdž je odmah uzvratio istom merom i dao koš preko Grina. Tomas pravi veliku grešku, Oncel to kažnjava lakim poenima na obruču (56:53).

25′ – JANKOVIĆ I ANGOLA I DALJE BEZ MINUTA

U dosadašnjih 25 minuta meča Stefan Janković i Brajan Angola nisu ulazili u igru. Oba tima traže napadački ritam, a domaći  tim, za sada, ima prednost (50:46).

23′ – TROJKA DANGUBIĆA

Mekintajer prekida niz protivnika, Jildizli je isguran sa penala, posle čega Dangubić pogađa za tri (48:46).

22′ – SERIJA 5:0

Pravi domaćin seriju 5:0, vraća prednost, a Šćepanović odmah tarži tajm-aut (46:41):

21′ – MEKINTAJER ZA IZJEDNAČENJE

Jildizli kreće u prodor, prolazi lako pored Tomasa i daje lake poene. Posle odfanzivnog skoka Mekintajer daje trojku i poravnava rezultat na startu drugog dela (41:41).

20’+ ŠĆEPANOVIĆ SVESTAN PROBLEMA

U pauzi između dva dela je trener Partizana Vlado Šćepanović bio svestan problema koje je njegov tim imao tokom prvih 20 minuta.

– Imali smo probleme u defanzivi, osnova košarke je odbrana jedan na jedan. Nismo dobro zagrađivali skok, to je previše. Morate da se borite ako želite pobedu i da pokažete karakter – rekao je Šćepanović.

20′ – BAHČEŠEHIR VODI NA POLUVREMENU

Dangubić promašuje za dva, Grin ulazi u reket i donosi prednost svom timu (37:36). Mekintajer promašuje polaganje, Mika prati to i zakucava, a Grin je bio brži od sirene i vratio poen prednosti Bahčešehiru po odlasku na odmor . Partizan je na oko pet minuta pre poluvremena imao 11 poena prednosti (24:35), ali je od tada domaćin serijom 14:3 preokrenuo (39:38).

19′ – TROJKA DŽOUNSA, ŠĆEPANOVIĆ LJUT

Džouns pogađa za  tri preko Tomasa, Šćepanović traži tajm-aut (35:36). Pejdž promašuje trojku sa oko osam metara. Ozdemir je loše reagovao u napadu, pa to nije kažnjeno.

18′ – BLOKADA MIKE

Džouns kreće na obruč, Mika ga blokira. Gordić izlazi, ulazi Pejdž. Oldridž promašuje, ali Mika igra odlično u odbrani i tera Jilmaza da izađe u aut. Mika ne uspeva da pogodi, na dva minuta pre pauze Partizan ima četiri poena prednosti (32:36).

18 – DŽOUNS VRAĆA DOMAĆINA U IGRU

Zahvaljujući Džounsu se domaći itm vratio u igru, na nešto više od tri minuta pre poluvremena je spustio razliku na šest poena (30:36). Janković zatim gubi loptu, Mekintajer faulom sprečava lake poene u kontri. Jilmaz traži nesportsku ličnu, sudije pokazuju da nema elemenata za to. Jilmaz pogađa oba, Gordić promašuje (32:36).

15′ – ZAKUCAVANJE MIKE

Zagorac je dobio loptu, krenuo na prodor, odbrana domaćina je krenula na njega, a on je dodao do Mike koji snažno zakucava. Imao je dodatno slobodno bacanje, ali ga nije pogodio (24:35).

14′ – BORBENI TOMAS

Bahčešehir kreće sa sve agresivnijom igrom u odbrani, presing na plejmejkere crno-belih. Tomas se odlično snalazi i poentira, Oldrdižova lopta izlazi iz koša, ali ostaje u posedu turskog tima. Džouns promašuje trojku, borbeni Tomas se snalaiz i sa parketa donosi napad svom timu (24:33).

13′ – ŠĆEPANOVIĆ REAGUJE I PREKIDA SERIJU

Lopta je par puta izašla iz koša posle pokušaja Partizana, Jilmaz smanjuje zaostatak, Šćepanović odmah prekida tajm-autom (24:31).

11′ – DVOCIFRENA PREDNOST PARTIZANA

Gordić pogađa za tri, Mika potom dolazi do poena u reketu za prvo dvocifreno vođstvo Partizana (19:29).

10′ – TROJKA ZAGORCA

Zagorac pogađa trojku i donosi svom timu sedam poena prednosti (15:22). Džouns hvata promašaj saigrača i vraća loptu u koš, a Gordić iz prodora pogađa uz zvuk sirene. Crno-beli posle prve deonice imaju “+7” (17:24).

9′ – PROMAŠAJI CRNO-BELIH

Ne koristi Partizan brzu akciju u kontri, Janković je izblokiran, da bi sve greške kaznio Jildizlija u kontri (15:19).

7′ – ODLIČAN POTEZ VELIČKOVIĆA

Dangubić je pogodio oba slobodna bacanja, Jidizli uz dosta sreće pronalazi put do koša kroz čvrstu odbranu srpskog tima. Dangubić zatim pravi faul, spreačva kontru, a zatim domaćin gubi loptu. Na parket je ušao Veličković i sjajnim potezom prevario čuvare za lake poene na obruču. Džouns pogađa (13:17).

5′ – TAJM-AUT DOMAĆINA

Posle još jednog dobrog napada i lakih poena Mike na obruču Zafer Aktaš tarži minut odmora (9:13).

4′ – DOBRA IGRA U NAPADU CRNO-BELIH

Napadi Bahčešehira idu uglavnom na Džounsa i Grina. To za sada daje rezultat. Mika to prekida poenima pod faulom. Ne pogađa dodatno slobodno bacanje, ali je Tomas fauliran u borbi za loptu (9:8). Odličan napad, Mekintajer ide u prodor, pogađa pod faulom, daje dodatno bacanje (9:11).

2′ – MEKINTAJER PRVI DO POENA

Prve poene na meču postigao je Mekintajer, Grin zatim zatvara mini-seriju od 5:0 (5:2).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je krenuo, Tomas je završio prvi napad, ali nije pogodio. Na drugoj strani nije poentirao ni domaćin.

17:41′ – PRIPREME ZA UTAKMICU

Crno-beli imaju poslednje pripreme uoči početka utakmice.

17:36′ – ANGOLA ČEKA ŠANSU

Priliku na ovom meču trebalo bi da dobije Kolumbijac Brajan Angola. Trebalo bi ovo  da bude prava šansa za njega da se pokaže u crno-belom dresu usled izostanka Jaramaza.

17:32’ – SUDIJE

Sudije na ovom meču su Daniel Erezuelo, Eduard Udjanski i Denis Hadžić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike