Srbi imaju gorak ukus kad pomisle na nas, među najboljima su na svetu: Dragić najavio spektakl

16.08.2022

16:31

0

Iskusni plej je otkrio i koga će pratiti u narednim reprezentativnim okupljanjima

Srbi imaju gorak ukus kad pomisle na nas, među najboljima su na svetu: Dragić najavio spektakl
20170917ecAllStarFive4 - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu od 20.15 gostuje u Ljubljani ekipi Slovenije, i to kako je i sam selektor Svetislav Pešić istakao, po njegovoj želji, kako bi se pred početak Evropskog prvenstva okušali protiv teškog protivnika, koji nas je savladao u finalu Evrobasketa 2017. godine.

Srbiju dočekuje jak sastav, na čelu sa Lukom Dončićem i Goranom Dragićem, pa će to biti prava provera.

Zvezda Čikago Bulsa, Goran Dragić, govorio je o rivalstvu sa Srbijom, te se najpre dotakao finalnog meča iz 2017. godine.

- Razlika između Dončića pre pet godina i sada je dan i noć. Tada je tek počinjao svoju karijeru na najvišem nivou, a danas svi znamo šta njegovo ime znači u svetu košarke. Pre pet godina je debitovao za nacionalni tim, a sada je vođa i ja ću ga pratiti - naveo je Dragić, te se osvrnuo na promenu na klupi njegovog tima, koji sada vodi Aleksandar Sekulić.

- Razlika je možda manja nego što inicijalno deluje. Zašto? Sekulić je mnogo naučio od Igora, ali i dodao štošta svoje. On je sjajan trener. Najveća razlika je u jeziku, Igor je sa nama komunicirao na srpskom, što za nas nije problem, a Sašo, naravno, priča na slovenačkom. On je lokalni trener i drago mi je što radim sa njim.

O predstojećem meču sa Srbijom, imao je samo reči hvale, ali i konstatovao:

- Srbi verovatno imaju gorak ukus u ustima kada pomisle na nas. Pobedili smo ih u finalu prošlog šampionata Evrope. Utakmice protiv njih su uvek spektakl. Oni su među najboljima na svetu - završio je Dragić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike