Danilović zatvorio temu Teo, pa pozvao naciju da stane iza tima! Zaslužuje najveće počasti, da li će ikada igrati, pitajte selektora (VIDEO)

15.08.2022

12:47

0

Reprezentacija se sada okreće najvažnijim utakmicama

Danilović zatvorio temu Teo, pa pozvao naciju da stane iza tima! Zaslužuje najveće počasti, da li će ikada igrati, pitajte selektora (VIDEO)
0MET0310 - Copyright MN Press

U beogradskoj Areni danas je održana druga redovna konferencija košarkaške reprezentacije Srbije, na kojoj je selektor Svetislav Pešić govorio o aktuelnim temama tokom priprema za Evropsko prvenstvo i kvalifikacione mečeve za Svetski šampionat, ali i o sastavu ekipe, te onome što je javnost verovatno najviše i zanimalo - zašto je sa spiska precrtan kapiten Miloš Teodosić.

Nakon konferencije, sa medijima je razgovarao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, koji se odmah na početku dotakao Teodosića.

- Selektor je razjasnio neke stvari, moje lično mišljenje je da je možda postojao neki prihvatljiviji način za rešavanje ovog problema, ali to je  što je, ta priča je završena, i mi se okrećemo sledećim utakmicama - počeo je Danilović, pa dodao:

- Ono što je bitno je da imamo mir u ekipi, kao što ga imamo i što je bitno da cela naša nacija stane iza ovih momaka i reprezentacije Srbije. Da ne budemo kao po navici, samodestruktivni, nego da to radimo na način na koji smo to do sada radili, a to je da budemo uz ove momke. to je nešto što je najbitnije.Predstoje nam veoma bitne utakmice, pre svega Grčka, ali idemo korak po korak, ove utakmice koje nam slede i trening utakmica protiv Slovenije i  u Nemačkoj su jake utakmice i jedino mogu da nam pomognu. Ali, opet kažem, bez neke velike euforije, treba da odemo na to Evropsko prvenstvo, odnosno bez velike euforije treba da igramo protiv Grčke i Turske, pa onda ćemo da razmišljamo o Evropskom prvenstvu. Siguran sam u ove momke i u rad selektora Pešića.

Vest da Teodosića neće biti u timu i to u sred priprema, procurila je u javnost potpuno iznenada.

- Insajderske informacije mogu da budu ovakve i onakve, ali ono što sam ja video, a bio sam u Staroj Pazovi skoro svaki dan, jeste da je verovatno bilo iznenađenje za igrače, ali nije prvi put da se iznenađenja dešavaju. Ono što sam ja video u Pazovi, momci su super radili i super je atmosfera. Ne treba komplikovati oko nekih stvari. 

Iako je fokus sada na nacionalnom timu, sigurno da se razmišlja i o propisnom oproštaju kapitena od nacionalnog tima.

- O tome, o tom-potom, imamo mi sada mnogo bitnih stvari. Teo je zaslužio najveće počasti koje mogu da se ukažu nekom igraču. To nikad nije dovođeno u pitanje.

Na kraju, medije je zanimalo da li to što je Teodosić sada "ispao" sa spiska, znači da ga i u budućnosti neće biti u reprezrentaciji.

- E o tome ćete morati selektora da pitate - istakao je na kraju ovog razgovora Predrag Danilović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike