Litvanske NBA zvezde donele odluku, šta će reći Jokić i Bogdanović?

21.10.2020

13:25 >> 14:03

0

Autor: D. B.

Valančijunas i Sabonis žele da igraju u kvalifikacijama za EP tokom novembra

Litvanske NBA zvezde donele odluku, šta će reći Jokić i Bogdanović?
Copyright MN Press

Najveće zvezde litavanske košarke Domantas Sabonis i Jonas Valačijuna žele da igraju za nacionalni tim tokom novembra u kvalifiakcijama za Evropsko prvenstvo.

Igrači Indijane i Memfisa su se našli na spisku selektora Darijusa Maskoliunasa za mečeve protiv Danske (27. novembra) i Belgije (29. novembra), ali to ne znači da će se oni i zaigrati na ovim mečevima.

– Uzbuđen sam što su i Domantas i Jonas izrazili interesovanje da igraju za reprezentaciju. Sve je sada u rukama čelnika federacije, koji moraju da naprave dogovor sa Indijanom i Memfisom. Nadam se da će biti sa timom – rekao je selektor Litvanije Maskolijunas.

Na spisku Litvanaca nalaze se i veterani Jonas Mačiulunis, Mindaugas Kuzminskas i Mantas Kalnietis. Litvanci će biti domaćini „balona“ tokom koga će se igrati mečevi.

Profimedia

I sada kada su Litvanci rekli svoje postavlja se opravdano pitanje na koga će moći da računa Srbije tokom mečeva protiv Švajcarske (28. novembar) i Finske (30. novembar). Od ranije je poznato da će „orlovi“ te mečeve igrati u Finskoj.

Prva nepoznanica je kakav je status naših NBA zvezda – Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Marka Gudurića i Bobana Marjnovića. Dodatna muka je šta će biti sa igračima koji su u evroligaškim klubovima kao što su Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Nikola Kalinić, Vanja Marinković, Nemanja Nedović, Vladimir Lučić, ali i sa svim igračima koji bi mogli da se nađu u nacionalnom timu, a članovi su Crvene zvezde…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike